‘Reuters’a konuşan Türk yetkili’ yine konuştu: AB’den İsveç karşılığında mali destek bekliyoruz

Kritik dönemeçlerde Reuters'a konunun özünü anlatan demeçler veren 'Türk yetkili' bu kez de Türkiye'nin İsveç kararı karşılığıdaki beklentisini anlattı. Adı verilmeyen üst düzey isim, Türkiye'nin Batı'dan mali destek ve AB'den vizesiz seyahat gibi somut ilerlemeler beklediklerini kaydetti.

Dünya 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Erdoğan, Kristersson ve Stoltenberg'in üçlü toplantısından. Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Vilnius’taki NATO Zirvesi başlamadan önce üçlü toplantının ardından İsveç’in NATO üyeliğini TBMM’ye götüreceğini açıklamasının ardından Türkiye’nin bunun karşılığında ne elde edeceğine dair ‘Reuters’a konuşan üst düzey Türk yetkili’ önemli detaylar paylaştı.

Ankara’nın beklentilerine ilişkin açıklama yapan yetkili, Ankara’nın Avrupa Birliği Reform Grubu’nun toplantılarının yeniden canlandırılmasını beklediğini söylerken, Batı’nın Türkiye’yi mali ihtiyaçları konusunda desteklemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. AB’den vizesiz seyahat gibi somut ilerleme beklendiğini de dile getiren Türk yetkili, Ankara Batı’ya yaklaştıkça Rusya ile ilişkilerin zarar görmeyeceğini ifade etti. Üst düzey isme göre Türkiye, ABD’yke de mantıklı bir ilişki geliştirecek.

AB Reform Grubu yeniden toplanmaya başlar mı?AB Reform Grubu yeniden toplanmaya başlar mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.