Rus adam, Mısır’daki bir plajda köpek balığı saldırısına uğradı

Mısırlı ve Rus yetkililer, Kızıldeniz'deki tatil beldelerinden birinin açıklarında köpekbalığının saldırısına uğrayan Rus adamın öldüğünü açıkladı.

Dünya 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Mısır Çevre Bakanlığı, bir Rus’un perşembe günü Hurgada şehri yakınlarındaki açık denizde kaplan köpek balığının saldırısına uğradığını ve bunun sonucunda hayatını kaybettiğini bildirdi. Yetkililer kıyı şeridinin bir bölümünü kapattı ve pazar gününe kadar bu bölgeye girişin yasak olacağını duyurdu.

Sosyal medyada dolaşan saldırı anına dair görüntülerde adamın köpek balığı tarafından defalarca saldırıya uğradığı ve su altında sürüklendiği görülüyor. Görüntüler hassas olduğu ve 10Haber olarak yayın politikamıza uymadığı için burada yer vermiyoruz.

Saldırıdan hemen sonra olay yerine gelen bir dalgıç, cankurtarana haber verildiğini ve insanların da saldırının hemen ardından kurbana yardım etmek için hareke geçtiğini ancak olaya zamanında müdahale edemediklerini söyledi.

Öte yandan Hurgada’daki Rus Konsolosluğu, adamın Rus vatandaşı olduğunu doğruladı ancak kimliğine dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Rus haber ajansı Tass ise hayatını kaybeden kişinin Mısır’da yaşayan 24 yaşında bir Rus olduğunu belirtti. Konsolosluğun Telegram’daki resmi hesabından Rus turistleri sudayken dikkatli olmaya ve yerel yetkililerin koyduğu yüzme yasaklarına uymaya davet etti.

Bölgede bu tarz saldırıların nadir gerçekleştiğini belirten Mısırlı yetkililer, turiste saldıran köpek balığının yakalandığını ve saldırının nedenlerini belirlemek için laboratuvarda incelendiğini söyledi. Kızıldeniz’in kıyı bölgelerinde köpek balığı saldırıları nadir görülüyor. Bununla birlikte 2022 yılında birkaç gün arayla biri Avusturyalı diğeri Romanyalı olmak üzere iki kadın Hurgada’da köpek balığı saldırısına uğrayarak yaşamını yitirmişti.

Mısır yıllardır süren siyasi istikrarsızlık, Covid-19 pandemisi ve Ukrayna’daki savaş sebebiyle hasar gören turizm sektörünü yeniden canlandırmaya çalışıyor. Bunun için şehir planlaması adı altında aslında kamu malı olarak kullanılması gereken alanlara girişi ücretlendirerek ve bu umumi alanlara bir çit çekerek, asgari ücret olarak 87 dolar alan Mısırlıların bir nevi evlerine kapanmalarına neden olan bir politika yürütüyor.

Spielberg, Jaws filminin köpek balığı katliamına yol açmasından üzgünSpielberg, Jaws filminin köpek balığı katliamına yol açmasından üzgün

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.