Rusya Dışişleri: Dörtlü istişareler için tarih üzerinde çalışıyoruz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Ankara-Şam ilişkilerinin normalleşme yollarının görüşüleceği dörtlü istişarelerin takvimi konusunda Suriye, İran ve Türkiye ile görüştüklerini söyledi.

Dünya 22 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Dörtlü istişarelerin geçen hafta çarşamba ve perşembe günleri yapılması planlanıyordu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşme yollarını görüşmek için gerçekleştirecek dörtlü istişarelerin takvimi için Türkiye ve Suriye’nin yanı sıra İran’la da görüşüldüğünü açıkladı. Sputnik’e konuşan Bogranov, “Henüz tarihler konusunda mutabakat sağlanması, dolayısıyla şu anda ertelenecek bir tarih de söz konusu değil” derken, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran dışişleri bakan yardımcıları arasında planlanan dörtlü istişare toplantısının, dışişleri bakanları için toplantının hazırlıklarının yapılmasını amaçladığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada Moskova’da yapılması planlanan dörtlü görüşmenin, Rus tarafının bir teklifi üzerine ertelendiğini söylemişti.

Suriye ile yeni normalleşme adımı: Bakan yardımcıları Moskova’da görüşecek

‘Ne kadar erken, o kadar iyi’

Bogdanov, tarihle ilgili olarak, “Ne kadar erken olursa o kadar iyi olacağı düşüncesiyle hareket ediyoruz. Ancak meslektaşlarımızın çalışma programları mevcut. Şimdilik belirli bir tarih olmamakla birlikte mutabakat sağlamayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Sözkonusu toplantının geçen hafta çarşamba ve perşembe Moskova’da yapılması bekleniyordu ancak teknik nedenlerle ötelenmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.