Kuzey Kore korkusu: Japonya’da 5 milyon kişi sığınaklara koştu

Kuzey Kore, son denemesiyle Japonya'nın Hokkaido adasında yaşayan 5 milyondan fazla insanın sığınaklara akın etmesine neden oldu. Kim Jong Un'un son tehdidine, Japonya gibi ABD ve Güney Kore de tepki gösterdi.

Dünya 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kuzey Kore'nin füze denemeleri bu yıl 30'u geçti.

Kuzey Kore, komşularını taciz eden füze denemelerini sürdürürken son deneme Japonya’da büyük kaosa yol açtı. Kuzey Kore’nin son füze denemesi Japonya’nın Hokkaido adasında acil durum alarmı verilmesine neden oldu ve 5 milyonu aşan nüfusu olan adada herkes sığınaklara akın etti.

Bu yıl 30’dan fazla füze denemesi yapan Kuzey Kore’yi kınayan Japonya’da Hükümet sözcüsü Hirokazu Matsuno, faaliyetlerin ölçüsüz ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Füze Hokkaido’ya ulaşmazken, alarm durumuna da son verildi. Kuzey Kore’ye ABD ve Güney Kore de tepki gösterirken, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin son füze denemesinde, ‘muhtemelen katı yakıt kullanan yeni bir tür balistik füze ateşlediğini’ iddia etti.

Kuzey Kore’nin bilinen kıtalararası füzeleri sıvı yakıtlı ancak Kim Jong Un’un, karadan veya denizaltılardan fırlatılabilen katı yakıtlı füzeler üretilmesini istediği biliniyor.

'Kuzey Kore'nin nükleer tesisinde hareketlilik mevcut'‘Kuzey Kore’nin nükleer tesisinde hareketlilik mevcut’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.