Son adım 27 Temmuz’da: Sisi, Ankara’ya geliyor

Mısır-Türkiye arasında Abdülfettah es-Sisi'nin darbesinden sonra maslahatgüzar seviyesine indirilen ilişkiler, 10 yılın ardından normale dönüyor. İki ülkenin karşılıklı büyükelçi atamasından sonra en üst seviyede buluşma da 27 Temmuz'da gerçekleşecek: Sisi, Ankara'ya resmi ziyaret yapacak.

Dünya 6 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Erdoğan ve Sisi'nin el sıkıştığı an.

Mısır’da demokratik seçimlerin ardından iktirada gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, 3 Temmuz 2013’te, Genelkurmay Başkanı Abdülfettah es-Sisi tarafından devrilmemsiyle bozulan Türkiye-Mısır ilişkileri, tekrardan eski günlerine dönme yolunda.

10 yıl sonra maslahatgüzar seviyesindeki ilişkiyi karşılıklı büyükelçi atayarak normalleştirme yoluna giden iki ülkenin liderleri yeni dönemin son adımını atacaklar.

Independent Türkçe’nin haberine göre Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, 27 Temmuz’da Ankara’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek. Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek ve bu buluşmada hem ikili ilişkiler hem de bölgesel gelişmeler ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda, 20 Kasım’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin daveti üzerine, açılış resepsiyona katılmış ve selamlaşarak el sıkışmışlardı.

10 yılın ardından: Türkiye ve Mısır karşılıklı büyükelçi atadı10 yılın ardından: Türkiye ve Mısır karşılıklı büyükelçi atadı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.