Stanford Üniversitesi’nde nefret suçu soruşturması: Müslüman öğrenciye arabasıyla çarpıp kaçtı

ABD'nin saygın eğitim kurumlarından Stanford Üniversitesi'nde kimliği belirlenemeyen bir kişi Arap asıllı Müslüman öğrenciye arabasıyla vurup kaçtı. Olayla ilgili "nefret suçu" kapsamında soruşturma açıldı.

Dünya 7 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
ABD'nin saygın eğitim kurumlarından Stanford Üniversitesi'nin ana yerleşkesi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) California eyaletindeki Stanford Üniversitesi kampüsünde bir kişi Abdulwahab Omira isimli Arap asıllı Müslüman öğrenciye arabasıyla çarpıp kaçtı. Bölge polisinden yapılan açıklamada saldırganın yerel saatle 14.00 sularında Müslüman öğrenciyle göz teması kurduğu, ve hızlanarak aracını öğrencinin üzerine sürdüğü bildirildi.

Herald’da yer alan haberde saldırganın olay yerinden kaçarken de Omira’ya sözlü hakarette bulunduğu belirtildi. Yetkililer Omira’nın hafif yaralandığını, failin henüz bulunamadığını aktararak olayın “nefret suçu” kapsamında soruşturulduğunu kaydetti.

Stanford Üniversitesi Rektörlüğü de saldırıyı kınadı.

‘Nefret dolu haykırışı kulaklarımda yankılanıyor’

Saldırıya uğradıktan sonra hastaneye kaldırılan öğrenci, hasta yatağından açıklama yaptı. Omira saldırganın 20’li yaşların ortalarında, sarı saçlı, kirli sakallı ve gri gömlekli olduğunu, yuvarlak ve beyaz çerçeveli gözlük taktığını aktardı. Daha önce de ırkçı saldırılara maruz kaldığını söyleyen Arap öğrenci “Bu olayın bende bıraktığı fiziksel ve duygusal acıyla boğuşurken adamın nefret dolu ifadeleri, ‘Seni de halkını da ***’ şeklindeki haykırışı hâlâ kulaklarımda yankılanıyor” dedi.

“Hasta yatağımda uzanırken ve hayal bile etmediğim bir gerçeklikle boğuşurken, sürekli olarak nefrete ve önyargıya yenik düşen bir dünyada sevgiyi, nezaketi ve şefkati yaymanın önemi üzerine düşünüyorum” diyen Omira “Bu acı sevgi ve empatiyi savunma kararlılığımı pekiştirdi” diye ekledi.

Biden'a Müslüman desteği çökünce Beyaz Saray'dan İslamofobi ile mücadele hamlesi geldiBiden’a Müslüman desteği çökünce Beyaz Saray’dan İslamofobi ile mücadele hamlesi geldi

ABD’de 7 Ekim’den beri Müslüman öğrencilere karşı ayrımcılık arttı

Ülke çapında Müslüman öğrencilere karşı nefret suçları ve ayrımcılık İsrail’in Gazze’ye saldırılarının başladığı 7 Ekim’den beri artış gösteriyor. Stanford Üniversitesi Filistin asıllı Amerikalı ve Müslüman Öğrenci Topluluğu üye öğrencilerin kampüste güvenlik kaygısı duyduğunu belirtti.

Arap asıllı Amerikalılar Ayrımcılık Karşıtı Komitesi (ADC) California eyaleti dahil ABD’nin çeşitli bölgelerinden öğrencilerin kampüslerde tehditlere maruz kaldığını bildirdi. Komite Yöneticisi Abed Ayoub öğrencilerin dini inançları nedeniyle okuldan çıkarılma veya işten atılma riskiyle karşı karşıya olduğunu, sosyal medya platformlarının takip edildiğini, şiddet tehdidi aldıklarını anlattı.

2024 seçimlerine hazırlanan ABD’de İsrail desteği sebebiyle Müslümanların da Başkan Joe Biden’a desteği giderek azalıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.