Sudan krizi: Orduyla çatışan RSF, bombalama durana dek müzakere yapmayacak

Sudan'da 15 günü geçen çatışmalarda 411 sivil yaşamını yitirirken orduyla savaşan RSF'nin yöneticisi General Dagalo, ateşkes süresince de bombalama olduğunu söyleyerek, bombalamalar bitmeden herhangi bir şekilde müzakereye katılmayacaklarını söyledi.

Dünya 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
General Dagalo, ateşkes süresince de ordu tarafından savaşçılarının bombalandığını söyledi.

Sudan’da, orduyla savaşan RSF’nin yöneticisi General Mohamed Hamdan Dagalo, BBC’ye konuştu ve çatışmalar durana dek herhangi bir müzakereye katılmayacağını söyledi.

Dagalo, üç günlük ateşkese rağmen, savaşçılarının durmaksızın bombalandığını söylerken, “Sudan’ı yok etmek istemiyoruz” diyerek, şiddetten Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah el Burhan’ı sorumlu tuttu.

General Burhan ise Güney Sudan’da yapılacak yüz yüze görüşmeleri koşullu olarak kabul ettiğini söylemişti. Telefonla BBC’ye konuşan Dagalo, görüşmelere açık olduğunu ancak koşulunun ateşkesi devam etmesi olduğunu kaydetti ve “Çatışmalara son verin, sonra müzakere edebiliriz” dedi.

15 günü geride bırakan çatışmalarda, bugüne kadar 2023 sivil yaralanırken, 411 sivili de yaşamını yitirdi.

Sudan'da Türk tahliye uçağına ateş açıldı: Ordu RSF'i, RSF orduyu suçluyorSudan’da Türk tahliye uçağına ateş açıldı: Ordu RSF’i, RSF orduyu suçluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.