Suriye’de helikopter kazası: ABD’li 22 asker yaralandı

ABD ordusu, pazar günü Suriye'nin kuzeydoğusunda meydana gelen helikopter kazasında ABD'li 22 askerinin yaralandığını bildirdi.

Dünya 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Temsili helikopter. Fotoğraf: Shutterstock

Suriye’nin kuzeydoğusunda pazar günü meydana gelen helikopter kazasında 22 ABD askeri yaralandı. ABD Merkez Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada kazanın nedeni açıklanmazken, yaralıların durumuna ilişkin detaylı bilgi de verilmedi. Ordu sadece 10 askerin üst düzey yoğun bakım tesislerine götürüldüğünü bildirdi.

Orta Doğu’daki ABD birliklerini denetleyen Merkez Komutanlığı, kazaya herhangi bir düşman ateşinin sebep olmadığını belirterek olayın nedeninin araştırıldığını söyledi.

ABD güçleri Suriye’ye ilk olarak Obama yönetimi döneminde IŞİD’le mücadele çerçevesinde gelmiş, burada terör örgütü YPG/PKK’nın bir kolu olan SDG ile işbirliği yapmıştı. Ekim 2019’da Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasıyla harekat bölgesinde üslerini boşaltan ABD, petrol sahaları civarındaki konumunu koruyor ve buradaki askeri üs ve noktalara takviye yollamaya devam ediyor. ABD güçleri, şu anda Haseke Rakka ve Deyrizor illerinde varlık gösteriyor.

Yaklaşık 900 ABD personelinin bulunduğu Suriye’de mart ayında gerçekleşen saldırılarda 25 ABD askeri yaralanmış, bir ABD’li ölürken diğeri de yaralanmıştı. ABD savaş uçakları da misilleme olarak Irak sınırındaki Deyr el-Zor vilayetinin doğusundaki birçok noktayı vurmuştu.

Altı Ezidi kadın IŞİD'in elinden 9 yıl sonra kurtarıldıAltı Ezidi kadın IŞİD’in elinden 9 yıl sonra kurtarıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.