Tarihi görüntü: Bir ABD Başkanı’nın sabıka fotoğrafı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 seçimlerinde Georgia'daki oy sayımına müdahalesini konu alan dava kapsamında teslim oldu ve bu sırada sabıka fotoğrafı çekildi. Trump, bu fotoğrafı geri döndüğü Twitter, yani X'te yayınladı.

Dünya 26 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Bu fotoğraf, ABD tarihinde bir ilk. Daha önce sabıka fotoğrafı çekilen bir ABD Başkanı yok.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla hazırlanan iddianame kapsamında Fulton Bölge Hapishanesi’ne teslim oldu. Hapishanede zanlılar genelde tıbbi tarama, parmak izinin alınması ve tutuklama talebinin incelenmesi gibi süreçlere tabi tutulurken eski Başkan Trump’ın bu 4’üncü gözaltı işleminde, daha öncekilerden farklı olarak tutuklama dosyası için ilk kez sabıka fotoğrafı çekildi. Bu uygulama ülke tarihinde bir ABD başkanı için bir ilk olarak da tarihe geçti.

Fulton Bölge Hapishanesi, tahliye işlemi sonrası hapishane binasından çıkıp kendi özel uçağına bindikten sonra eski ABD Başkanı’nın tutuklama dosyasına konan sabıka fotoğrafını basınla paylaştı. Fotoğrafta gülümsemeyen Trump’ın, ciddi bir ifade ve çatık kaşlarla doğrudan objektife baktığı görülüyor.

İlk iş X’e döndü ve fotoğrafını paylaştı

Daha önce belirlendiği üzere 200 bin dolarlık kefaletle serbest kalan Trump’ın da ilk işi sabıka fotoğrafını, 8 Ocak 2021’de terk ettiği Twitter’a geri dönerek paylaşmak oldu. Paylaşımında kampanyası için bağış toplamak için kullanılan internet sitesinin adresi de yer aldı. Bu ilginç bir karar oldu zira Twitter hesabı engellenince kendi sosyal platformu Truth Social’ı kuran Trump, Elon Musk Twitter’ı satın aldıktan sonra yasağını kaldırmasına rağmen platforma dönmemişti.

Eski ABD Başkanı uçağa binmeden önce gazetecilere açıklama yaparken, masum olduğunu belirterek, 2020 ABD Başkanlık seçimlerine müdahale edildiğini öne sürdü: “Seçim sonucuna itiraz edebilmelisiniz. Ben seçimin hileli bir seçim olduğuna inanıyorum. Yanlış bir şey yapmadım ve bunu herkes biliyor.”

Bu açılan son davaydı

Georgia’nın Atlanta kentinde, eyaletteki 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi iddiasını uzun süredir soruşturan Fulton bölgesi savcılarının sundukları deliller ve tanık ifadelerinin ardından Trump’a yeni suçlamalar isnat edilen iddianame 14 Ağustos’ta kamuoyuna açıklanmıştı. 98 sayfalık 41 suçlamanın yer aldığı iddianamede, Trump’a 13 suç isnat edilmişti.

Trump’ın yanı sıra aralarında eski avukatları Rudy Giuliani ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows’un da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti. Davalıların en geç yarın öğle saatine kadar teslim olması gerekiyor.

Trump şimdiye kadarki en kritik davayla karşı karşıya: Başkan seçilse bile cezasını kaldıramayabilirTrump şimdiye kadarki en kritik davayla karşı karşıya: Başkan seçilse bile cezasını kaldıramayabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.