Teşbihte hata olmaz: Ukraynalı Bakan’dan Kahramanmaraş depremi benzetmesi için özür

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya-Ukrayna savaşında ölenlerin sayılarını aktarırken, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatlarını kaybedenlerin sayısıyla karşılaştırma yaptığı için sosyal medya üzerinden özür diledi.

Dünya 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ukraynalı Bakan, Türk dostlarından özür diledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya ile çatışmalarda ortaya çıkan zayiata dair cevabında Türkiye’de depremde ölenlerin sayılarıyla kıyaslama yaptığı için özür diledi.

İspanyol La Razon gazetesine mülakat verirken, “Size sayı veremem, fakat toplam sayının Türkiye’deki depremde ölenlerin sayısından daha az olduğunu garanti edebilirim” diyen Reznikov sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“İspanyol La Razon gazetesine verdiğim mülakatta sarf ettiğim sözlerden dolayı Ukrayna ve Türkiye’de rahatsız olan herkesten içtenlikle özür dilerim. Ukraynalılar Türk halkına sempati duymaktadır. Binlerce masum insanı -dostlarımızı ve komşularımızı- toprağa vermenin nasıl bir şey olduğunu anlıyoruz. Türk dostlarımıza Rus işgalinin başlangıcından bu yana gösterdikleri tereddütsüz destek ve Kırım’daki sağlam duruşları nedeniyle müteşekkirim.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.