THY ve Pegasus İsrail uçuşlarına ara verdi

THY ve Pegasus Hava Yolları İsrail ile Hamas arasındaki çatışma nedeniyle İsrail kalkışlı ve varışlı seferlerine ikinci bir bildirime kadar ara verdiğini duyurdu.

Dünya 11 Ekim 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Hamas’ın geçen cumartesi günü İsrail’e düzenlediği saldırılar sonrası bu ülkede başlayan savaş hali, pek çok havayolu şirketinin İsrail’e uçuşlarını durdurmasına neden olmuş ama Türk Hava Yolları ve Pegasus bu ülke ile Türkiye arasında uçmaya devam etmişti. Ama şimdi bu iki havayolu şirketi de uçuşları durdurma kararı aldı.

Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ operasyonu ve İsrail yönetiminin savaş ilanının ardından başta ABD, Fransa, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere birçok ülkeden Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na seferler geçici olarak durdurulmuştu. İptal edilen ve ertelenen uçuşlar Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’nda kaos ve izdihama sebep oldu. Öte yandan dün aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu İsrail vatandaşlarını taşıyan THY’ye ait yolcu uçağı İstanbul Havalimanı’na indi.

İsrail, Gazze'yi işgale hazırlanıyor, Hamas 'Esirleri infaz ederiz' diyorİsrail, Gazze’yi işgale hazırlanıyor, Hamas ‘Esirleri infaz ederiz’ diyor

Türk Hava Yolları(THY) ve Pegasus Hava Yolları da dün akşam saatlerinde ikinci bir bildirime kadar İsrail kalkışlı ve varışlı seferlere ara verildiğini duyurdu.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Türk Hava Yolları’nın ikinci bir bildirime kadar İsrail seferlerine ara verdiğini açıkladı.

Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail’de yaşanan mevcut durum sebebiyle seferlerimize ikinci bir bildirime kadar ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Pegasus Hava Yolları’nın X sosyal medya platformu hesabından, 7 Ekim 2023 ve öncesinde satın alınan, 7-31 Ekim veya bu tarihleri kapsayan İsrail kalkışlı-varışlı seferlere ait biletler hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, “İsrail kalkışlı-varışlı seferlere ait biletleri ücretsiz olarak açığa alabilir veya iptal ederek kesintisiz iade alabilir, ücretsiz olarak tarih değişikliği yapabilirsiniz. Bilet işlemlerinizi flypgs.com ve Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden yapabilirsiniz. 31 Ekim sonrası uçuşlarımıza ilişkin güncel bilgiler için duyurular sayfamızı takip etmeye devam edebilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

Savaşın 4'üncü günü: Gazze ve İsrail'de savaş suçuna ilişkin 'net kanıtlar' bulunmuşSavaşın 4’üncü günü: Gazze ve İsrail’de savaş suçuna ilişkin ‘net kanıtlar’ bulunmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.