Trump'tan İstanbul'daki toplantı hakkında açıklama: Rusya ve Ukrayna ile yapılacak toplantı çok önemli, sonucunda iyi şeyler olacak.
ABD Başkanı Donald Trump perşembe günü İstanbul’da gerçekleşecek Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakere görüşmelerine ilişkin olarak toplantının önemini işaret ederek iyi sonuçlar beklediğini söyledi.
Trump “15 Mayıs Perşembe günü Rusya ve Ukrayna ile yapılacak toplantı çok önemli. Bu görüşmenin gerçekleşmesi konusunda çok ısrarcıydım. Bu toplantıdan iyi şeyler çıkabileceğini düşünüyorum” dedi.
ABD Başkanı Trump Orta Doğu gezisi öncesinde Oval Ofis’te Rusya-Ukrayna gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Rusya ile Ukrayna yetkilileri tarafından yapılan son açıklamalarda, 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da müzakereler için bir araya gelme konusunda mutabık kalındığı bildirilmişti.