Trump usulü: İran-ABD müzakerelerinde ortak yatırım ve ticaret de konuşulmuş

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamid Kanberi ABD'yle enerji, ortak petrol ve gaz sahaları, madencilik yatırımları ve uçak alımı gibi ekonomik başlıkların da ele alındığını söyledi.

Dünya 15 Şubat 2026

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamid Kanberi ABD’yle enerji, ortak petrol ve gaz sahaları, madencilik yatırımları ve uçak alımı gibi ekonomik başlıkların da ele alındığını söyledi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı’na göre Kanberi 2015’teki anlaşmada ABD’nin ekonomik fayda sağlamadığı gerekçesiyle bu kez anlaşmanın kalıcı olması için Washington’ın da hızlı ve yüksek getirili alanlarda kazanç elde edebilmesinin önemli olduğunu anlattı.

Kanberi İran’ın dondurulmuş mal varlıklarının serbest bırakılmasının da müzakerelerin parçası olduğunu ve bunun kademeli ya da tek seferde gerçekleşebileceğini belirtti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.