Türkiye karşıtı senatör Menendez aklanacağına inanıyor

Rüşvetle suçlanan ve aklanana kadar Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılan New Jersey Senatörü Bob Menendez hakkındaki suçlamalardan aklanacağına inandığını söyledi. Menendez, Türkiye karşıtı söylemleri ve faaliyetleriyle öne çıkıyordu.

Dünya 26 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Bob Menendez, suçlamalardan aklanacağına inandığını söylediği basın toplantısında söyleyeceklerini kağıttan okudu ve soru almadan toplantıyı bitirdi.

ABD Kongresi’nde Türkiye karşıtlığı söylemleriyle tanınan New Jersey Senatörü Bob Menendez, hakkındaki rüşvet iddialarından aklanacağına inandığını dile getirdi. Demokrat Senatör Menendez, basın toplantısında, konumunu Mısır hükümetine yardım etmek için kullandığı iddiasıyla federal savcılar tarafından kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt verdi.

Menendez, “Başardığım her şey için, karşı çıkanlara ve beni küçümseyen herkese rağmen çalıştım. Bunun bugüne kadarki en büyük mücadele olacağının farkındayım ancak tüm süreç boyunca belirttiğim gibi, tüm gerçekler ortaya çıktığında sadece aklanacağıma değil, aynı zamanda New Jersey’in kıdemli senatörü olacağıma da kesinlikle inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bob Menendez, Mısır’da insan hakları ihlallerini örtbas ettiği iddialarına yanıt vermeye çalışırken, eşi Nadine Arslanian’ın telefonda Mısırlı yetkililerle yaptığı altınlarla ilgili konuşmasına hiç değinmezken, evinde bulunan yarım milyon dolara yakın para için ise, “Artık modası geçmiş görünebilir, ancak bunlar, 30 yıl boyunca yasal olarak elde ettiğim gelire dayalı olarak kişisel tasarruf hesaplarımdan çekilen paralardı” diye konuştu.

Hakkındaki suçlamalardan dolayı Senato’dan istifa etmesi çağrılarına yanıt veren Menendez, eleştiri sahiplerini yargılama konusunda acele etmekle suçladı.

Açıklamasını kağıttan okuyan Menendez, basın mensuplarının sorularını beklemeden salonu terk etti.

Beyaz Saray: Bu ciddi bir mesele

Beyaz Saray ise Menendez’in rüşvetle suçlanmasını ciddi bir mesele olarak ele alıyor. Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre Jean-Pierre, Demokrat Parti’nin lideri olarak ABD Başkanı Joe Biden’ın, rüşvet almakla suçlanan Demokrat New Jersey Senatörü Menendez hakkındaki tutumuna ilişkin bir soruya, bunu ciddi bir mesele olarak gördükleri yanıtını vererek, Menendez’in Senato Dış İlişkiler Komitesi başkanlığından ayrılmasının doğru bir karar olduğunu, bu hususta başka bir konuda verilecek kararın Menendez’in kendisi ve Senato liderliğine ait olacağı değerlendirmesinde bulundu.

New Jersey Senatörü Menendez, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve ABD Vergi Dairesinden (IRS) müfettişlerce, bankacılık suçlarından davası süren emlak devi ve eski banka yöneticisi Fred Daibes’ten Adalet Bakanlığından bağlantılarını kullanmak karşılığında rüşvet almakla soruşturuluyordu. Menendez’in, evinden çıkan külçe altın ve nakit para ile lüks hediye şeklindeki rüşvetleri, eşi Arslanian aracılığıyla kabul ettiği belirtiliyordu.

Menendez görevi bıraktı: Artık Türkiye'ye verilecek F-16'lara itiraz edemeyecekMenendez görevi bıraktı: Artık Türkiye’ye verilecek F-16’lara itiraz edemeyecek

Senatör Menendez vazgeçmiyor: Türkiye’ye F-16 satışına onay vermeyeceğimSenatör Menendez vazgeçmiyor: Türkiye’ye F-16 satışına onay vermeyeceğim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.