Ugandalı bakanı koruması öldürdü

Uganda'da Devlet Bakanı Charles Okello Engola, koruması tarafından konutunda vurularak öldürüldü. Kimliği açıklanmayan askerin, birkaç dakika sonra da aynı silahla intihar ettiği belirtildi.

Dünya 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Uganda'da Devlet Bakanı Okello, 64 yaşında emekli bir albaydı. Önceki görevi Savunma Bakanı yardımcılığıydı.

Uganda’da, Çalışma, İstihdam ve Endüstriyel İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Charles Okello Engola, konutunda koruması tarafından vurularak öldürüldü. 

Başkent Kampala’da meydana gelen cinayetin ardından Engola’yı vuran askerin birkaç dakika sonra aynı silahla intihar ettiği belirtildi.

Bakanın korumasının kimliği açıklanmazken, 64 yaşındaki emekli yarbay olan Engola’yı neden öldürdüğü de bilinmiyor. Görgü tanıklarının ifadeleriyse muhtelif.

Askerin mahallede bağırarak ateş açtığını söyleyen de var, maaşını alamadığını, eşinin hamile olduğu ve çocuklarını okula göndermediğini ama bakanın çocuklarının okula gittiğin söylediğini belirten de var.

Uganda Meclis Başkanı Anita Among, meclis oturumunda “Maalesef Engola’nın koruması tarafından öldürüldüğünü öğrendik. Bu, kader. Hiçbir şeyi değiştiremeyiz” dedi. Engola, bakan olmadan önce savunma bakan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Uganda devlet başkanı LGBTİQ+ yasa tasarısını imzalamadı: İdam cezasını 'yeterince sert' bulmamışUganda devlet başkanı LGBTİQ+ yasa tasarısını imzalamadı: İdam cezasını ‘yeterince sert’ bulmamış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.