Ukrayna ‘Öldürdük’ demişti, Rusya Amiral Sokolov’un görüntüsünü yayınladı

Ukrayna'nın Sivastopol Limanı saldırısında öldürdüklerini öne sürdüğü Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun komutanı Amiral Viktor Sokolov'un görüntüsü yayınlandı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı videoda Sokolov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun olduğu video konferansta görülüyor.

Dünya 27 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ukrayna’nın öldürüldüğünü söylediği Rusya’nın Karadeniz Filosu komutanı Amiral Viktor Sokolov, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan bir video konferans görüntüsünde, konferansın katılımcısı olarak görülüyor.  

Ukrayna özel kuvvetlerinin pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre Sokolov ve 33 subay, geçen hafta Rusya’nın Sivastopol’daki Karadeniz Filo Üssü’ne gerçekleştirilen füze saldırısında öldürülmüştü.

Salı günü kendisine bu konu hakkında soru sorulan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, yorum yapmayı reddedip gazetecileri Rusya Savunma Bakanlığı’na yönlendirmişti. Rusya Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı videoda Sergey Şoygu, eylül ayında 17 binden fazla Ukraynalı askerin öldürüldüğünü ve aralarında 7 Amerikan Bradley savaş aracının da bulunduğu 2 bin 700’den fazla silahın imha edildiğini belirtirken, “Ukrayna silahlı kuvvetleri tüm cephe hattında ciddi kayıplar yaşıyor” dedi.

Günlük basın bilgilendirme toplantısında konuşan Dimitri Peskov, Rus silahlı kuvvetlerinin sürekli olarak yeni silah türlerinin kullanımına uyum sağladığını söylerken, “Bütün bunlar hiçbir şekilde operasyonun özünü ve sonucunu etkileyemez. Savaş alanındaki güç dengesini değiştirebilecek her derde deva ilaç bir silah yoktur” dedi.

‘Eh bunlar da yanacak’

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin, Kiev’in en büyük talebi olan ABD yapımı Abrams tanklarının ülkesine geldiğini açıklamasına cevap veren Peskov, Ukrayna’ya gönderilen Alman yapımı Leopar ve İngiliz Challenger tanklara atıfta bulunarak “Abrams tankları ciddi silahlardır, ancak başkanın başka ülkelerde üretilen diğer tanklar hakkında söylediklerini unutmayın. Eh, bunlar (Abrams) da yanacak” dedi.

Ukrayna'nın iddiası: Rus Karadeniz Filo Komutanı Sokolov'u öldürdükUkrayna’nın iddiası: Rus Karadeniz Filo Komutanı Sokolov’u öldürdük

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.