Viyana’da sarhoşları uyutup saatlerini çalan Türk taksici yakalandı

Viyana'da bir yıldır süren, takside pahalı saat hırsızlığı vakalarının 39'a ulaşmasının ardından baş şüpheli yakalandı. Adı açıklanmayan 33 yaşındaki taksicinin Türk olduğu açıklandı. Olayın açıklanmasından sonra benzer şekilde soyulduğunu ihbar edenlerle sayı 60'a yükseldi.

Dünya 14 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
33 yaşında, Türk olduğu belirtilen taksicinin kimliği açıklanmadı.

Viyana’da yaklaşık bir yıldır, müşterilerinden pahalı saatler çaldığı iddia edilen Viyanalı taksi şoförü yakalandı ancak olayın yankıları sürüyor. Viyana Polis Sözcüsü Philipp Hasslinger, bir hafta önce 33 yaşındaki bir şahsın yakalandığını duyurdu. Türk vatandaşı olduğu açıklanan ancak adı belirtilmeyen bu kişi, 39 benzer vakanın baş şüphelisiydi.

Yaşanan olay ise aşırı alkol tüketmiş şekilde taksiye binen kişilerin, benzer yöntemle pahalı saatlerinin çalınmasıydı. 39 ihbar olsa da Hasslinger’in açıklamasından sonra benzer şekilde saatinin çalındığını söyleyen kişilerle bu sayı 60’a yükseldi. 

39 vaka olduğu sırada çalınan saatlerin toplam değeri 600 bin euroydu. 

2023’te ilk kez polis tarafından kamuoyuna duyurulan seri hırsızlık vakasında o dönem henüz 22 suç işlenmişti. Ve şoför ya da araç hakkında kesin bir ipucu yoktu. Kurbanlardan bazıları, şoförün kendilerine sakız ya da şeker ikram ettiğini, bununla beraber bayıltıcı damla verilmiş olabileceğini ifade etti.

Bilinen ilk suç ise 2022 yazında işlenmiş. Düzenli müşterilerin yanı sıra taksi şoförleri, şehir merkezindeki popüler barların önünde iyi giyimli, çoğunlukla erkek olan kişilere de yaklaşarak taksiye ihtiyaçları olup olmadığını ya da taksi çağırıp çağırmadıklarını sormuş. Bazı durumlarda, ilgili kişiler gerçekten bir taksi ya da Uber talep etmiş ve çağırdıkları sürücü olduğunu düşünerek araca binmişler. Hırsızlık, sarhoş kurbanlar tarafından her zaman araçtan ayrıldıktan çok sonra fark edildiğinden, sürücü, araç modeli veya kayıt numarası hakkında herhangi bir bilgi de verememişler.

Taksicinin, suç işlediği aracının fotoğrafı da servis edildi.

Suçüstü yakalanmış: Müşteri baygın, saati taksicide

Soruşturmanın başındaki Başmüfettiş Andreas Lang Klosterneuburg polis karakolundan bir polis ihbarda bulununca aracın plakası ve şoförün kimliği öğrenilmiş. 4 Eylül Pazartesi gecesi müfettişler sürücüyü Viyana-Hietzing’de diğer kurbanlara benzeyen bir yolcuyu aracına alırken görmüş. Uzun yolculukta, müşteri arka koltukta uyuyakalmış, sürücü de Rudolfsheim-Fünfhaus bölgesinde birkaç dakikalığına aracı park ettikten sonra müşterisini adresine bırakmak üzere yola devam etmiş. Polis, durdurduğu araçtaki müşteriye saatinin yanında olup olmadığını sormuş, “Hayır” yanıtını alınca şoförü aramış ve üzerinden Rolex saat çıkmış. Şüpheli de tutuklanmış.

Taksi şoförünün evinde yapılan aramalarda başka değerli saatler de ele geçirilmiş.

İtalya'da Silandro kasabasında 50 yıl sonra cinayet işlendi: Cinayet şüphelisi Türk tutuklandıİtalya’da Silandro kasabasında 50 yıl sonra cinayet işlendi: Cinayet şüphelisi Türk tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.