Yunanistan’da turist ölümleri bitmiyor: Bir Amerikalının cesedine ulaşıldı

Son dönemde turist ölümleriyle gündeme gelen Yunanistan'da bu kez Mathraki adasında Amerikalı bir turistin cesedi bulundu. İkisi Fransız, biri Amerikalı üç turist ise kayıp.

Dünya 18 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğaf: AA

Geçen günlerde Yunanistan’ın Simi (Sömbeki) adasında İngiliz TV sunucusu Dr. Michael Mosley’nin ölümünün ardından hafta sonu Samos’ta da bir Hollandalı ölü bulundu. Albert Calibet adlı bir başka Amerikalı da kayıp ve böyle en az üç kişi var.

Kayıp turistleri arama çalışmaları sürerken Yunan kamu yayın kuruluşu ERT ve Atina Haber Ajansı Pazar günü Mathraki’de ölü bulunan Amerikalının 55 yaşında bir erkek olduğunu bildirdi.

İsmi açıklanmayan tatilcinin en son geçen hafta bir barda görüldüğü söyleniyor. Cesedi küçük adanın ıssız bir plajında bulundu. Ceset otopsi için daha büyük bir ada olan yakındaki Korfu’da bir hastaneye götürüldü.

Yunanistan’da yüksek sıcaklıklar bu hafta da devam edecek. Ülke Kuzey Afrika’dan gelen rüzgarların sıcaklığı artırmasıyla kayıtlara geçen en erken sıcak hava dalgasını yaşıyor. Birçok okul ve antik Akropolis dahil en önemli turistik yerler kapanmak zorunda kaldı.

Cumartesi günü yetkililer başka bir ada olan Samos’ta tek başına yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan 74 yaşındaki Hollandalı bir turistin öldüğünü bildirdi.

Bu arada emekli polis memuru Kaliforniyalı 59 yaşındaki Albert Calibet‘i arama çalışması devam ediyor. Calibet’in geçen hafta Amorgos’ta benzer şekilde bir yürüyüşten geri dönememesinin ardından kaybolduğu bildirildi. Yanında kaldığı arkadaşı nihayet perşembe günü polise haber vermişti. Yani kendisinden 48 saat boyunca haber alınamamıştı.

ABD’li adam en son kız kardeşine bir mesaj göndermişti. Amargos’un Belediye Başkan Yardımcısı Popi Despotidi CNN International’a son 10 yıldır Calibet’nin neredeyse her sene Amargos’a geldiğini söyledi. Yani yolunu şaşırıp kaybolma olasılığı düşük.

Öte yandan Fransız haber ajansı AFP’ye göre Yunan yetkililer Sikinos adasında 73 ve 64 yaşlarında iki Fransız kadını arıyor.

Aralıklı oruçla özdeşleşmişti: Mosley’nin ölümü

Bu ayın başlarında yetkililer bir plajda yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan ünlü İngiliz TV sunucusu Dr. Mosley için Sömbeki’yi günlerce aradı.

Kayalık bir bölgede bulunan Mosley’nin cesedini inceleyen araştırmacılar talihsiz doktorun kaybolduğu gün doğal nedenlerle öldüğü sonucuna vardı.

Arama kurtarma çalışmalarının beşinci gününde Mosley’nin kamu yayın kuruluşu ERT’de çalışan bir kameraman tarafından keşfedildiği bildirildi. Ceset yalnızca tekneyle veya yürüyerek ulaşılabilen küçük bir tatil yerinin yanında, çit yakınındaki kayalık arazide bulunmuştu. Söz konusu tesis eşini ve arkadaşlarını bıraktığı körfezin karşı tarafında ve en son görüldüğü Pedi’ye yaklaşık 30 dakikalık yürüme mesafesinde.

Ekipler arama çalışmalarının zorlu hava koşullarında yapıldığını vurguluyordu. Polis sözcüsü Konstantina Dimoglou “Saatinden ve kıyafetlerinden Dr. Mosley olduğu anlaşılıyor” demişti. Bir polis kaynağı da BBC’ye ünlü sunucunun birkaç gündür önce öldüğünün tespit edildiğini söylemişti.

ERT gazetecisi Aristides Miaoulis “Aya Marina körfezine gittiğimizde yerini tespit ettik” dedi ve ekibin kamera operatörü görüntülerine baktığında “tuhaf bir şey” fark ettiğini anlattı. Maioulis’in aktardığına göre Mosley’nin cesedi kolundaki saatin güneş ışınlarının etkisiyle parlaması sayesinde tespit edilebildi. Ceset bulunduğunda denizden 50 metre uzaktaydı.

Ölüm haberinin ardından 68 yaşındaki deneyimli sunucunun eşi Dr. Clare Bailey “Neredeyse tüm hedeflerini başarmış olduğu gerçeğiyle teselli buluyoruz. İnanılmaz bir tırmanış yaptı, yanlış rotaya girdi ve kapsamlı çalışma yürüten arama ekibi tarafından kolayca görülemeyecek bir yere düştü” demişti.

Mosley ‘5-2’ adı verilen aralıklı oruç diyetini popüler hale getirmesiyle biliniyordu. Ünlü sunucu BBC’de yayınlanan sağlık programı ‘Trust Me, I’m a Doctor’ serisinin yıldızlarından olan Mosley ITV’nin ‘This Morning’ programlarına da düzenli olarak katılıp sağlıkla ilgili tavsiyelerde bulunuyordu.

BBC sunucusunun ölümünün ardından: Yunanistan'da iki turist daha kayıpBBC sunucusunun ölümünün ardından: Yunanistan’da iki turist daha kayıp

Yunan adasında ölen BBC sunucusunun cesedi kolundaki saat sayesinde bulunduYunan adasında ölen BBC sunucusunun cesedi kolundaki saat sayesinde bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.