2030’da dünyayı zengin Hintli turistler basacak

Booking.com ve McKinsey tarafından yayınlanan bir rapora göre, şu anda sıralamada altıncı olan Hintliler zenginleşeceği için 2030 yılına kadar küresel seyahat harcamalarında ABD, Çin ve Almanya'nın ardından dördüncü sıraya oturacak.

Ekonomi 3 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
2022 yılında Hintli turistlerin yüzde 29'u 25 günden fazla tatil yaparak Avustralya (%24), Almanya (%23) ve ABD (%15) gibi gelişmiş ülkeleri geçti.

Pandemi sonrası intikam seyahatleri birçok ülke için sona ermiş olabilir ancak Hintli turistlerin uçağa atlama dürtüsü azalmış görünmüyor. Booking.com ve McKinsey tarafından yayınlanan bir rapora göre, şu anda sıralamada altıncı olan Hintliler 2030 yılına kadar küresel seyahat harcamalarında ABD, Çin ve Almanya’nın ardından dördüncü sıraya oturacak.

Hintli turistlerin 2030 yılına kadar 5 milyar seyahate çıkması ve seyahat ve turizm harcamalarının o tarihe kadar yüzde 170’in üzerinde artışla 410 milyar dolara çıkarması bekleniyor.

Rapora göre daha fazla insan işgücüne katıldıkça Hindistan’ın kişi başına düşen hane halkı harcaması artacak ve Endonezya, Filipinler ve Tayland gibi diğer gelişmekte olan Asya ekonomilerini geride bırakacak. 2020 yılında sadece 2 milyon hanenin yıllık geliri 35 bin dolarken bunun 2030 yılında 13 milyona ulaşması bekleniyor.

Rapora göre, Hindistan ulaşım sektörünü geliştirmek için son 10 yılda 200 milyar dolardan fazla harcama yaptı ve ülkedeki havaalanı sayısını 2014’ten bu yana iki katına çıkardı. Artan seyahat iştahına hazırlanmak için Hintli havayolu şirketleri 1.000’den fazla uçak siparişi vererek 2030 yılına kadar toplam uçak sayısını 1.500 ila 1.700’e çıkarmayı hedefliyor.

Hindistan’ın ulusal havayolu şirketi Air India, 70 milyar dolarlık filo genişletme programının bir parçası olarak haziran ayında 470 Airbus ve Boeing uçağı satın aldı.

Hintliler yurtiçi seyahati tercih ediyor

Ankete göre, harcama gücündeki artışa rağmen Hintliler hâlâ yurt içinde seyahat etmeyi tercih ediyor. Delhi ve Mumbai gibi tanınmış büyük şehirlerin yanı sıra Varanasi, Coimbatore ve Kochi gibi eyaletler de popüler seyahat destinasyonları haline geliyor.

Araştırmada adı geçen Sarovar Portico Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Jatin Khanna’ya göre Hintli turistler yılda bir ya da iki seyahat yerine birden fazla kısa seyahat yapmayı tercih ediyor.

2022 yılında Hintli turistlerin yüzde 29’u 25 günden fazla tatil yaparak Avustralya (%24), Almanya (%23) ve ABD (%15) gibi gelişmiş ülkeleri geçti.

Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi 2075'te ABD'yi geçecekGoldman Sachs: Hindistan ekonomisi 2075’te ABD’yi geçecek

Nita Ambani: Hintliler dünyayı fethediyor

Bu arada Asya’nın en zengin insanı Mukesh Ambani’nin eşi olan Reliance Foundation Yönetim Kurulu Başkanı Nita Ambani, Hindistan’ın dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olarak dünyayı kasıp kavurmaya devam ettiğini ve şu anda Hintliler için “doğru yer ve doğru zaman” olduğunu söyledi.

Hindistan’ın en zengin şirketi Reliance Industries’in sahibi olduğu hayırsever kuruluşu kuran ve yöneten Ambani, “Hindistan’a dünya çapında artan bir güven var ve bunun Hintliler için doğru yer ve doğru zaman olduğunu düşünüyorum. Hintliler dünyayı fethediyor” dedi.

Bu da gerçek Succession: Halefler 220 milyar dolarlık serveti yönetebilecek mi?Bu da gerçek Succession: Halefler 220 milyar dolarlık serveti yönetebilecek mi?

Olur mu olur: Hindistan'ın yeni hedefi 2040 yılına kadar Ay'a astronot göndermekOlur mu olur: Hindistan’ın yeni hedefi 2040 yılına kadar Ay’a astronot göndermek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.