İhracatçıya destek artıyor

İhracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limiti 1,5 milyar TL'ye çıkarıldı. Bakan Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İhracata da maksimum destek sağlayacağız" dedi

Ekonomi 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
TÜİK; dış ticaret endeksini açıkladı. Buna göre; ihracat birim değer endeksi temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 azaldı.

Hükümet yılın ilk altı ayında değerli Türk Lirası, yüksek enflasyon ve dış pazarlardaki daralma nedeniyle yetersiz performans gösteren ihracatçıya destek için kolları sıvadı.  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 5 kat arttırdı. TCMB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ihracat finansman desteği sağlayan reeskont kredilerinin günlük limiti 300 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye çıkarıldı.

Merkez Bankası, bu kararıyla ihracatçıların krediye erişimini desteklemeye devam ederken, aynı zamanda ihracat artışına katkı veren ihracatçıları da önceliklendirecek. KOBİ’lerin reeskont kredilerindeki payı da arttırılıyor. Ayrıca, TCMB’nin sadeleşme süreci kapsamında reeskont kredilerinde yüzde 30 ilave döviz satış şartı ve önden döviz satış şartı gibi koşullar kaldırılıyor.

Devlet zeytinyağı ihracatından da kesintiye başladıDevlet zeytinyağı ihracatından da kesintiye başladı

‘İhracata maksimum destek sağlanacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede ihracata maksimum destek sağlanacağının altını çizerken şu görüşlere yer verdi:

Mehmet Şimşek’in kamuoyuna ilan etmediği bir stratejisi mi var?Mehmet Şimşek’in kamuoyuna ilan etmediği bir stratejisi mi var?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.