3 ayda 2 büyük AVM satıldı

Almanya merkezli Metro Group’un gayrimenkul şirketlerinden Metro Properties, Türkiye'de bulunan M1 Adana ve M1 Konya adlı iki AVM’sini sattı. Satış sürecini Cushman & Wakefield | TR International gerçekleştirdi.

Ekonomi 6 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Bu satışla birlikte Cushman & Wakefield | TR International'ının son 2 yılda satışını tamamladığı AVM sayısı 5’e yükseldi. 

Bir dönem yabancıların en fazla yatırım yaptığı alanların başında gelen AVM’ler, özellikle kirada TL’ye geçme zorunluluğu nedeniyle şimdi yatırımcılar tarafından satışa çıkarılıyor. Almanya merkezli Metro Group’un (Metro AG) gayrimenkul şirketlerinden Metro Properties,  Türkiye’de bulunan M1 Adana ve M1 Konya adlı iki AVM’sini sattı. Satış sürecini Cushman & Wakefield | TR International gerçekleştirdi. Böylece Cushman & Wakefield, M1 Adana AVM’de bulunan 38 bin 565 metrekare ile M1 Konya AVM’de ise 61 bin 626 bulunan metrekarelik kiralanabilir alanın satışını 3 ay gibi bir sürede gerçekleştirdi. Bu satışla birlikte şirketin son 2 yılda satışını tamamladığı AVM sayısı 5’e yükseldi.  Son satışlarla Metro Properties’in Türkiye’deki AVM sayısı 2’ye düştü. Şirketin sitesinde yer alan bilgilere Türkiye’de halihazırda Bursa ve İstanbul Beylikdüzü’nde iki AVM’si ve 20 metro toptancı market mağazası kaldı.

Profilo AVM satıldı, yerine konut yapılacakProfilo AVM satıldı, yerine konut yapılacak

‘Bu yılki AVM kiralanabilir alan satışı 86 bin 732 metrekare’

Mart ayında tamamlanan Ritim İstanbul AVM’nin satışı ve aralık ayındaki bu 2 önemli satışla 2023 yılında toplam AVM kiralanabilir alan satışının 86 bin 732 metrekareye ulaştığını kaydeden Cushman & Wakefield | TR International Yönetim Kurulu Başkanı Tuğra Gönden, “Cushman & Wakefield | TR International olarak son 2 yılda toplam 5 AVM’ye ticari gayrimenkul danışmanlığı vererek kiralanabilir alan satışını gerçekleştirdik” dedi. Gönden, “2022 yılında da M1 Gaziantep AVM ve Ada Outlet’in satışını tamamlamıştık. 2024 yılı için bu alanda yeni gelişmeler gündeme gelebilir” dedi.

‘Rekabetçi bir satış ortamı yarattı’

Her iki AVM satışının da 3 ay gibi kısa bir sürede ve başarıyla tamamlanmasının arkasında alıcı ve satıcı açısından fırsatları doğru değerlendiren bir stratejik planlama ve danışmanlığın olduğunu belirten Tuğra Gönden, “Ticari gayrimenkulde küresel çaptaki yetkinliklerimizin yanı sıra Türk gayrimenkul piyasasına olan hakimiyetimiz ve gayrimenkulün özelliklerini iyi bilmemiz, satışta sağladığımız hız ve başarıda en etkin faktörler arasında yer alıyor” dedi. Gayrimenkulü pazarlarken, imkanı olan geniş bir kitleye tek tek ulaştıklarını anlatan Gönden, “Bu da ürüne olan ilgiyi yükselterek rekabetçi bir ortamın oluşmasına olanak sağlıyor. Değişen piyasa koşullarında ileriye dönük fırsatları doğru yakaladığımız her iki AVM’nin satış işlemini tamamlamaktan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

AVM ciro endeksi ekim ayında arttıAVM ciro endeksi ekim ayında arttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.