Prof. Dr. Kara: Faiz indirimi yılın son çeyreğinde

Merkez Bankası eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Hakan Kara 'Plana göre son çeyrekte aylık enflasyon eğilimi yüzde 1,5 civarına inecek. Yani her şey MB'nin umduğu gibi giderse son çeyrekte faiz indirimi başlayacak' dedi.

Ekonomi 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fatih Karahan başkanlığında ikinci toplantısını yapacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun kararı merakla bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın yılın ilk Enflasyon Raporu toplantısında yakın zamanda faizleri indirileceğine ilişkin beklentiyi boşa çıkartan açıklamalarının ardından indirimin tarihi yeniden tartışma konusu olmaya başladı. Sosyal medyada bu konuda çeşitli paylaşımlar yapılırken Merkez Bankası eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan aynı mecrada paylaştığı bir grafikle konuya açıklık getirdi.

Faiz indiriminin yılın son çeyreğinde başlamasını beklediğini söyleyen Prof. Dr. Kara paylaşımında şu görüşleri ileri sürdü:

Merkez Bankası'nın yeni başkanı, faiz konusunda şahin mesajlar verdiMerkez Bankası’nın yeni başkanı, faiz konusunda şahin mesajlar verdi

Merkez Bankası eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara yaptığı bir sosyal medya paylaşımında göreve geldiğinde övdüğü yeni başkanın ilk Enflasyon Raporu sunumuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi:

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.