Delta 500 milyon dolar zarar etti, CrowdStrike’tan tazminat isteyecek

Delta Hava Yolları CEO'su Bastian küresel yazılım sorununun şirkete maliyetinin 500 milyon dolar olduğunu belirterek, CrowdStrike'tan tazminat isteyeceklerini söyledi. Böylece aksaklık nedeniyle zarar eden diğer şirketlere yol gösterdi.

Bilim Teknoloji 31 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Yazılım sorunundan ABD'de en çok etkilenen hava yolu şirketi olan Delta, 500 milyon dolarlık kaybını tazminatla telafi etmeye hazırlanıyor.

Yazılım güncellemesi nedeniyle 19 Temmuz’da başta havayolları, bankalar ve hastaneler olmak üzere dünya çapındaki binlerce şirkette en az 5,4 milyar dolarlık maddi kayba neden olan CrowdStrike’ın başı bayağı ağrıyacak gibi görünüyor.

Delta Hava Yolları CEO’su Ed Bastian CrowdStrike’tan kaynaklanan küresel yazılım sorununun şirkete maliyetinin 500 milyon dolar olduğunu belirterek tazminat talebinde bulunacaklarını açıkladı. Böylece kayıplarını nasıl karşılayacaklarını kara kara düşünen şirketlere yol gösterdi.

Bastian CNBC’ye verdiği röportajda yaşanan aksaklıklar nedeniyle müşterilerden özür diledi. Küresel yazılım sorunundan toparlanma kabiliyeti açısından en sert darbeyi aldıklarını, aksaklıklar nedeniyle tazminat isteyeceklerini belirten Bastian “Başka seçeneğimiz yok” dedi.

Microsoft’a siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike’ın güncellemesiyle Microsoft işletim sistemi arasındaki kopukluk nedeniyle birçok sektörü etkileyen küresel yazılım sorunu 19 temmuzdan itibaren dünyanın birçok bölgesinde hayatı olumsuz etkilemişti.

Microsoft küresel yazılım sorununun 8,5 milyon Windows cihazını etkilediğinin tahmin edildiğini bildirmişti.

Küresel yazılım sorununun en çok etkilediği sektörlerden biri havacılık, küresel bazda en olumsuz etkilenen şirket de ABD merkezli Delta Hava Yolları olmuştu.

Yazılım krizi bitmedi; 250 bin cihaz hâlâ çevrimdışıYazılım krizi bitmedi; 250 bin cihaz hâlâ çevrimdışı

Bir yazılım güncellemesi arızasının küresel faturası 5,4 milyar dolar olduBir yazılım güncellemesi arızasının küresel faturası 5,4 milyar dolar oldu

Bir minik yazılım güncellemesi bütün dünyayı krize soktu: Uçuşlar yapılamadı, banka uygulamaları durdu, hastaneler çöktüBir minik yazılım güncellemesi bütün dünyayı krize soktu: Uçuşlar yapılamadı, banka uygulamaları durdu, hastaneler çöktü

Dünyaya dijital kaos yaşatan CrowdStrike özür için ortaklarına 10 dolarlık hediye çeki gönderdiDünyaya dijital kaos yaşatan CrowdStrike özür için ortaklarına 10 dolarlık hediye çeki gönderdi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.