Yedi yıl sonra bir ilk: Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Jackson Hole yolcusu

Merkez Bankası Başkanı Karahan dünyanın önemli merkez bankacılığı konferanslarından Jackson Hole toplantısına yedi yıl sonra Türkiye'den katılan ilk başkan olacak. En son fiziki katılım Murat Çetinkaya tarafından 2017'de gerçekleştirilmişti.

Ekonomi 27 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
ABD Merkez Bankası'nda 10 yıl çalışan, son olarak Amazon'un baş ekonomisti olan Karahan, eski Washington Büyükelçisi Ak Partili Murat Mercan'ın da yeğeni.

Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Başkanı Fatih Karahan dünyanın en önemli merkez bankacılığı konferanslarından Jackson Hole toplantısına yedi yıl sonra Türkiye’den katılan ilk başkan olacak. TCMB’den yapılan açıklamada 25 Temmuz ve 22 Ağustos olarak ilan edilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarının tarihlerinin Fatih Karahan’ın ilgili tarihlerde G20 Maliye Bakanları-Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ve Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’na katılacak olması nedeniyle sırasıyla 23 Temmuz 2024 ve 20 Ağustos 2024 olarak değiştirildiği duyuruldu.

Jackson Hole toplantısına en son fiziki katılım eski TCMB Başkanı Murat Çetinkaya tarafından 2017 yılında olmuştu. Pandemi döneminde 2020’deki toplantıya dönemin başkanı Murat Uysal online olarak katılmıştı. 2020’den bu yana hiçbir TCMB Başkanı Jackson Hole toplantısına katılmadı. Şimdi TCMB Başkanı Karahan Jackson Hole toplantısına katılacak.

Küresel ekonomide yapısal değişimleri tartışacaklar

Her yıl Kansas City Fed’in ev sahipliğinde düzenlenen Jackson Hole toplantıları bu yıl 24-26 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Dünyanın en uzun süredir devam eden merkez bankacılığı konferanslarından olan Jackson Hole etkinliği ekonomistleri, finansal piyasa katılımcılarını, akademisyenleri, ABD hükümet temsilcilerini ve medyayı bir araya getirerek karşılıklı endişelere dayalı uzun vadeli politika konularını tartışıyor. Konferansın bu yıl ana başlığı “Küresel ekonomide yapısal değişimler” olarak belirlendi.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan: CV'sinde Amazon ve Fed varYeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan: CV’sinde Amazon ve Fed var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.