Ak Parti Genel Merkezi’nde asgari ücret zirvesi: ‘En geç perşembe belli olacak’

Cumhurbaşkanı ile Ak Parti Genel Merkezi’nde özel görüşen Türk-İş Başkanı, "Asgari ücret zam görüşmesini perşembeden önce bitirebiliriz" dedi. Türk-İş ile Çalışma Bakanlığı’nın ‘asgari’ zirvesi ise bugün.

Ekonomi 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zammın belirlenmesi için müzakereler süreci devam ediyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısının ardından dün akşam Ak Parti Genel Merkezi’nde de flaş bir ‘asgari ücret zirvesi’ yapıldı.

Ak Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Asgari ücret zam görüşmesini perşembeden önce bitirebiliriz” dedi.

“Belli bir noktaya geldik, yarın Çalışma Bakanı ile görüşeceğim. Perşembe gününe kadar neticelendireceğiz” dedi.

Bugün açıklanma ihtimali için ‘yüzde 50’ dedi

Atalay şunları söyledi:

“Perşembeyi bulmadan bir neticeye varılacağını umut ediyorum. Taleplerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim. Perşembeyi bulmaz diye umut ediyorum. Bir görelim bakalım ne çıkacak. Bizim talep ettiğimize yakın bir rakam olacağını umut ediyorum. Perşembeye kalmadan bitireceğimizi düşünüyorum. Yarın açıklanma ihtimali yüzde 50.”

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Bu tutar ise yoksulluk sınırının altında kalıyor.

DİSK yöneticisinden gazeteciye: 'Gelme lan bir daha'DİSK yöneticisinden gazeteciye: ‘Gelme lan bir daha’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.