Altın frene bastı, borsa ayağa kalkmaya çalışıyor

Yılbaşından bu yana yatırımcısının yüzünü güldüren altın hem içeride hem de dışarıda hız kesmişe benziyor. Analistlere göre Fed'in yeni faiz indirimleri altına doping etkisi yapacak. BİST 100 endeksi de haftaya yükselerek başladı.

Ekonomi 7 Ekim 2024
Geçen haftayı yükselerek kapatan Borsa İstanbul haftaya da yükselerek başladı.

ABD’de açıklanan güçlü istihdam verilerinin ardından küresel borsalar yükselirken Borsa İstanbul da uzun süren inişinin ardından yönünü yukarı çevirmeye çalışıyor. BİST 100 endeksi güne yüzde 0,54’lük yükselişle başlarken altın hız kesmişe benziyor. Yılbaşından bu yana yatırımcısının yüzünü güldüren onsa altın haftaya yüzde 0,37’lik değer kaybıyla 2,643 dolardan, gram altın ise yüzde 0,39’luk düşüşle 2,645 TL’den başladı. Ancak altının Fed’in önümüzdeki süreçteki yeni faiz indirimleriyle birlikte tırmanışını sürdürmesi bekleniyor.

Türk Lirası ise yabancı para birimleri karşında değer kazanmaya devam ediyor. Dolar/TL paritesi yüzde 0,02’lik düşüşle 34,24 TL’ye, Euro/ TL paritesi ise yüzde 0,01’lik gerilemeyle 37,61 TL’ye geriledi.

Asya’da Çin piyasaları haftanın ilk işlem gününde işleme kapalı. Açık olan diğer Asya hisse senedi endeksleri ABD’de açıklanan güçlü verilerin dünyanın en büyük ekonomisinin sağlıklı büyüdüğünün altını çizdiği değerlendirmesiyle yükselişte.

Altın ABD verilerini bekliyor, borsa altı ay sonra 9000 puanın altına düştüAltın ABD verilerini bekliyor, borsa altı ay sonra 9000 puanın altına düştü

Altın şimdilik rekora doydu, döviz yatay seyirdeAltın şimdilik rekora doydu, döviz yatay seyirde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.