İngiliz genç Manchester’daki evini bıraktı, Antalya’daki lüks otelde daha ucuza yaşıyor

Türkiye’de her şey dahil beş yıldızlı bir otelde 28 gün konaklamanın Manchester'da evine ödediği kira ve faturalardan daha ucuz olduğunu ortaya koyan 24 yaşındaki İngiliz gencin videosu TikTok'ta viral oldu, Daily Mail konuyu manşet haber yaptı.

Ekonomi 20 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Bir yandan online çalışırken diğer yandan Antalya'da İngiltere'de yaşama maliyetinin altında bir bedelle 5 yıldızlı tatil yapan Josh Kerr'in videosu viral oldu.

24 yaşındaki İngiliz Josh Kerr’in Manchester’da 950 sterlin (yaklaşık 37 bin lira) kira ve fatura ödediği evden daha ucuz fiyata, Antalya’da beş yıldızlı bir otelde 28 gün 944 sterline (yaklaşık 36 bin 800 TL) tatil yapacağını duyurması sosyal medyada trending topic (TT) oldu. Türkiye’deki bu masrafa otelde yiyip içtiği, dönüş bileti ve 20 derece güneşin altındaki beş yüzme havuzunun da dahil olduğunu TikTok’ta 48 bin takipçisine anlatan Kerr videosunda “Komik olmaya çalışmıyorum, ama kiram, faturalarım ve belediye vergisi için 950 sterlin ödüyorum. Burada kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği var. İçecek ve atıştırmalık da alıyorsunuz. İngiltere’de ne işimiz var ki?” dedi.

Kerr’in videosu kısa sürede yayılarak 24 saatte bir milyondan fazla görüntülendi. Daily Mail gazetesine de manşetten haber oldu. Bunun üzerine bir seyahat acentesi Kerr ile iletişime geçip bu planını denemesi için teşvikte bulundu. Ancak Kerr, videoda bahsettiği otel mart ayına kadar kapalı olduğu için başka bir otelde kalıyor. Cumartesi günü otele giriş yapan Kerr hafta sonunu havuz kenarına uzanarak geçirdi. Kerr “antik kalıntılarla çevrili güzel bir yer” dediği yakınlardaki Side de dahil olmak üzere bölgeyi keşfe çıktı.

‘Tatil yapmanın evde yaşamaktan ucuz olduğuna inanamıyorum’

Josh Kerr, Daily Mail’e “Bunu gerçekten yaptığıma inanamıyorum. Yurtdışında her şey dahil tatil yapmanın evde yaşamaktan daha ucuz olup olmayacağını merak ediyordum ve öyle olduğu ortaya çıktı” dedi. Manchester ile oteldeki yaşamı karşılaştıran Josh şöyle devam etti: “Burada herkes çok daha mutlu. Sanırım hepsi tatilde olduğu için.”

Yaratıcı stratejist olan Kerr tam zamanlı işini tatil köyünde sürdürmeye devam edecek ve bunu dışarıda güneşte yapmayı planlıyor. Otelde her yerde güçlü kablosuz internet var diyen genç adam “Gerçekten istersem havuz kenarındaki şezlongdan çalışabilirim” dedi.

Türkler iki kat ödüyor

Erken rezervasyon yaptırdığı için yıllardır turistler tatile Türk vatandaşlarından daha az ödüyor. Josh Kerr’in kaldığı Port River Hotel and Spa’ya yabancı turistler 28 gece için toplam 36 bin 700 TL öderken Türk vatandaşı olarak tur şirketlerinin indirimli fiyatı 67 bin 500 TL’yi buluyor.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.