Araç kiralamaya da segment fark etmeksizin ‘abone sistemi’ geliyor

Alman uluslararası araç kiralama şirketi SIXT rent a car, abonelik modelini Avrupa ve Amerika’dan sonra şimdi de Türkiye getiriyor. SIXT+ sistemiyle istenilen otomobile segment fark etmeksizin “abone” olmak mümkün.

Ekonomi 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
SIXT+ abonelik modeli, Avrupa'da en çok tercih edilen Fiat 500e ile başlayacak sonrasında marka, diğer araçlarını da bu sisteme ekleyecek.

Uluslararası araç kiralama şirketi SIXT+, bireysel müşterilerin son yıllarda oldukça yoğun olarak kullandığı dijital platform üyeliklerine benzeyen bir kullanıcı deneyimini Türkiye’de araç kiralamada da yaşatmak için harekete geçti. Bu sistemde müşteriler ihtiyaç duyduğu aracı ve ek paketleri aylık üye olarak istediği süre boyunca kullanabilecek, ihtiyacı kalmadığında ise herhangi bir ceza, erken iptal bedeli veya ek bir ücret ödemeden kolaylıkla abonelikten çıkabilecek ve isterse tekrar aynı araca ya da farklı bir araca abone olabilecek.

SIXT+ abonelik modeli ile müşteriler isterlerse merak ettikleri farklı bir aracı, taahhüt vermeden kullanabilecek. Yeni bir araç ihtiyacı doğduğunda ise uzun dönem kiralamanın veya satın almanın getirdiği zorluklar olmadan abone olarak esnek bir kullanım deneyimi yaşayacaklar.

Elektrikli şarjda büyümenin yolunu kiralama şirketiyle işbirliğinde bulduElektrikli şarjda büyümenin yolunu kiralama şirketiyle işbirliğinde buldu

Elektrikli araçlarla çevre dostu alternatif yaratılacak

Çevre dostu yatırımlar yapan araç kiralama şirketi SIXT rent a car, yeni abonelik sistemi olan SIXT+’ın lansmanında da çevre bilincini ön plana çıkardı. SIXT+ sistemiyle kullanıcılar elektrikli araçları deneyebilecek. Böylelikle kullanıcılara çevre dostu bir alternatif de sunulacak.

Avrupa’da en çok tercih edilen elektrikli araçlar arasında yer alan Fiat’ın 500e modeli ile abonelik hizmetini başlatan marka, önümüzdeki dönemlerde projeye kompakt araçlardan geniş SUV’lara kadar uzanan premium araç filosunu da dahil edecek.

Müşteriler için sürekli yenilikçi hizmetler sunmaya odaklandıklarını söyleyen  SIXT rent a car Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Aras “Avrupa’da ve Amerika’da büyük başarıyla hayata geçirdiğimiz SIXT+ abonelik modelini, Türkiye’de bir ilk olarak müşterilerimizin hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Maliyetlerin artışı müşteriyi abonelik sistemine çekecek

Yiğit Aras SIXT+ abonelik modelinin yüksek enflasyonun ve borçlanma maliyetlerinin özellikle arttığı bu günlerde müşteriler tarafından memnuniyetle karşılanacağına inandıklarına belirterek müşterilerin satın alma yerine farklı segmentlerde farklı araçları kullanma özelliğinin popüler olacağını söyledi.

Galatasaray açıkladı: Türk sponsorluk tarihinin en büyük anlaşması...Galatasaray açıkladı: Türk sponsorluk tarihinin en büyük anlaşması…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.