Avrupalı çiftçi isyanda, şimdi de Belçikalı çiftçiler sokağa iniyor

Pek çok Avrupa ülkesinde sokağa inen çiftçiler zincirine Belçikalılar da eklendi. Çiftçiler artan maliyetleri, Avrupa Birliği'nin çevre politikalarını ve ucuz gıda ithalatını protesto etmek için Zeebrugge konteyner limanına giden yollara yöneldi.

Ekonomi 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Avrupa ülkesindeki çiftçiler, aşırı bürokrasi, yüksek yakıt maliyetleri ve liberal Avrupa Birliği ticaret politikalarından kaynaklanan haksız rekabet nedeniyle son haftalarda protesto gösterileri düzenlediler.

Yüksek enerji maliyetlerinden Ukrayna tahılının yarattığı rekabete kadar uzanan şikâyetler nedeniyle Avrupa çapında çiftçiler son aylarda sesini yükseltiyor. Alman çiftçiler başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesindeki çiftçiler sokağa inerken şimdi de Belçikalı çiftçiler artan maliyetleri, Avrupa Birliği’nin çevre politikalarını ve ucuz gıda ithalatını protesto amacıyla Zeebrugge konteyner limanına giden yolları kapatmak için dün itibariyle harekete geçti. Finansal De Tijd gazetesinde yer alan ve organizatörlere ve polise dayandırılan haberde protestocuların Belçika’nın ikinci büyük limanı Zeebrugge limanına giden yolları en az 36 saat süreyle kapatmayı planladıkları belirtildi.
Alman çiftçiler de hükümete başkaldırdı: Aşırı sağ için kapılar açılıyor mu?Alman çiftçiler de hükümete başkaldırdı: Aşırı sağ için kapılar açılıyor mu?

Zeebrugge liman idaresi sözcüsü “Polis Zeebrugge limanındaki gösteri olacağına dair bilgi aldı” dedi ancak protestoculara karşı ne yapılacağının belli olmadığını söyledi. Belçika devlet televizyonu RTBF’e göre çiftçiler Hollanda sınırı yakınındaki E19 otoyolunda trafik akışını engelledi ve birçok traktör liman kenti Antwerp’e ilerliyor.

Başbakanla bir araya gelecekler

Belçika Başbakanı Alexander De Croo’nun dün çiftçi dernekleriyle bir araya gelmesi bekleniyordu. Almanya’nın yanı sıra Polonya, Romanya ve Fransa’nın da aralarında bulunduğu birçok Avrupa ülkesindeki çiftçiler aşırı bürokrasi, yüksek yakıt maliyetleri ve liberal Avrupa Birliği ticaret politikalarından kaynaklanan haksız rekabet nedeniyle son haftalarda protesto gösterileri düzenledi.

Alman çiftçiler bakanı feribottan indirmediAlman çiftçiler bakanı feribottan indirmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.