Beş ilde kentsel dönüşüm kredi faiz oranları yüzde 0,69’a iniyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk etapta İzmir’den başlayıp sonrasında beş ili kapsayacak şekilde kentsel dönüşümde 180 ay vade, yüzde 0.69 faiz oranıyla 2.5 milyon liraya kadar kredi kullandırılacağını duyurdu.

Ekonomi 8 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Kredilerde A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.50 faiz indirimi sağlanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümde 180 ay vade, yüzde 0.69 faiz oranı ile 2.5 milyon liraya kadar kredi kullandırılacağını açıkladı. Düşük faizli kredide İzmir pilot il seçildi ve sonrasında İstanbul, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ da kapsama alınıp beş şehirde krediler dağıtılacak.
Hürriyet’ten Burak Taşçı’nın haberine göre 2.5 milyon liraya kadar verilecek kredilerde A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi sağlanacak. Başka konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlara pozitif olarak faiz indirimi sağlanacak. Şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi verilecek.

Aylık ödemesi 5 bin 831 TL olacak

Kentsel dönüşüm için ortalama olarak 600 bin lira kredi çekildiği dikkate alınırsa aylık ödemesi 5831 lira olacak. 15 yıl vadeye göre oldukça düşük ödeme tutarına sahip kredi büyük avantajları beraberinde getiriyor. Enflasyonist ortamda sabit ödeme tutarlı krediler birkaç yıl sonra küçük tutarlara düşmüş oluyor ve ödeme kolaylığı artıyor. 2.5 milyonun tamamı kullanıldığında ise aylık taksidi 24 bin 297 TL’ye geliyor.

Kentsel dönüşüm kredilerinde limit yükseldi, faiz desteği arttıKentsel dönüşüm kredilerinde limit yükseldi, faiz desteği arttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.