Bir ‘ister inan ister inanma’ haberi: Bakan ‘Günlük 1500 TL’ye işçi bulamıyorlar’ dedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’dan müteahhitlerin kendisini aradığını ve deprem bölgesinde günlüğü 1,500 TL’ye çalışacak işçi bulamamaktan yakındıklarını iddia etti.

Ekonomi 6 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizin hissedildiği kadar büyük olmadığına dair söylem yarışına giren bakanlara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de eklendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’dan müteahhitlerin aradığını ve deprem bölgesinde günlüğü 1,500 TL’ye çalışacak işçi bulamadıklarını söylediğini öne sürdü.

‘Usta ve eleman bulmak zor’

Önceki gün yapılan kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özhaseki deprem bölgesinde yapılacak 680 bin konut ve 170 bin iş yerinin maliyetinin 100 milyar dolar civarında olduğunu söyledi. Ekonomik olarak maliyetinin zorluğunun yanında kış gelmeden vatandaşı yapılan sağlam konutlara yerleştirmenin ise ayrı bir zorluk olduğunu belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

“İstanbul’dan müteahhitler arıyorlar, ‘Ekipleri deprem bölgesine çektiniz ama biz burada usta bulamıyoruz. Günlük 1,500 TL’ye çalışacak işçi bulamıyoruz’. Eleman zorluğu yaşanıyor. Malzemede zorluk çekmiyoruz. Türkiye hem üreten hem yurt dışına malzeme satışı yapan bir ülke. İnşaatta kullanılan malzemelerin büyük çoğunluğu yerli üretim. Usta bulabilmek zor hale geliyor. Ama hepsinin bir çözümü var. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımıza bir arzımız olacak. İşi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için birtakım kararlar alacağız. Bir basın toplantısı yaparak, aldığımız kararları açıklayacağız.”

Özhaseki açıkladı: Bundan sonra fay hattına bina olmayacakÖzhaseki açıkladı: Bundan sonra fay hattına bina olmayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.