Bir ilk: Microsoft’ta eski CEO’nun serveti kurucu Bill Gates’i geçti

Microsoft'un eski İcra Kurulu Başkanı Amerikalı iş insanı Steve Ballmer, Bill Gates'i geçerek dünyanın altıncı en zengin kişisi unvanına sahip oldu. Yani Microsoft Corp.'un eski CEO'su şimdi şirketin kurucu ortağından artık daha zengin.

Ekonomi 2 Temmuz 2024
Bloomberg Milyaderler Endeksi'ne göre Ballmer'ın 157,2 milyar dolarlık net servetinin yüzde 90'ından fazlası Microsoft hisselerinde bulunuyor.

Microsoft’un 2000-2014 yılları arası İcra Kurulu Başkanı olan Steve Ballmer dünyanın altıncı en zengin kişisi oldu. Bu zenginleşmede Microsoft hisselerinin yıl başından bu yana yüzde 21 yükselmesi önemli rol oynadı. Microsoft, OpenAI ile ortaklığıyla ABD Borsasındaki yapay zeka rallisinden en çok fayda sağlayan şirketlerden biri oldu.

Bloomberg Milyaderler Endeksi’ne göre Ballmer’ın 157,2 milyar dolarlık net servetinin yüzde 90’ından fazlası Microsoft hisselerinde. Bill Gates ise 156,7 milyar dolarlık servetini çeşitlendirdi: Servetinin yaklaşık yarısı Microsoft hisse satışlarından ve temettülerinden elde edilen gelirlerle oluşturulan Cascade Investment’ta bulunuyor.

Gates ayrıca Cascade aracılığıyla atık yönetimi şirketi Republic Services Inc.’de 21 milyar dolarlık hisseye sahip.

Hayırseverlikle servetini azaltıyor

68 yaşındaki Gates, eski eşi Melinda Gates ve yakın arkadaşı Warren Buffett ile kişisel servetinin milyarlarca dolarıyla dünyadaki en büyük yardım kuruluşlarından 75 milyar dolarlık Gates Vakfı’nı kurdu.

Gates 1975 yılında arkadaşı Paul Allen ile Microsoft’u kurmuş ve 2000 yılına kadar şirketin başında kalmıştı. 1980’li yıllarda şirkete asistan olarak giren Ballmer 2000 yılında Bill Gates yerine CEO olmuştu.

Ballmer 2014 yılında emekli ve aynı yıl Microsoft’un en büyük hissedarı oldu. Ballmer 2014 yılında NBA takımlarından L.A. Clippers’ı 2 milyar dolara satın almıştı.

Nükleer santral inşa etmek zor, Bill Gates kolaylaştırmanın peşinde: Yeni nesil küçük reaktörlerNükleer santral inşa etmek zor, Bill Gates kolaylaştırmanın peşinde: Yeni nesil küçük reaktörler

Bill Gates şimdi de 'yeşil milyarder' olma yolunda, onlarca yeşil girişime milyarlarca dolar yatırdıBill Gates şimdi de ‘yeşil milyarder’ olma yolunda, onlarca yeşil girişime milyarlarca dolar yatırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.