Bitcoin 66 bin doları aştı rekora gidiyor

Bitcoin'in Kasım 2021'deki 68 bin 999 dolarlık rekorunu kırmasına az kaldı. Kripto varlıkların lideri yılbaşından buyana yüzde 57,74; son bir ayda da yüzde 54,30 değer kazandı.

Ekonomi 5 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Bitcoin yeni yılda hızlanan koşusuna haftanın ilk gününde de devam ederek ardı ardına rekorlar kırdı.

Bitcoin vites büyüterek koşmaya devam ediyor. Kripto para dünyasının lideri dün gece saat 23.00 itibarıyla 66,650 dolara ulaşarak son iki iki yılın en yüksek seviyesini gördü.  Dün yüzde 5,38 oranında değer kazanan Bitcoin’in tırmanışını devam ettirmesi bekleniyor. Bitcoin’de tarihi zirve 68 bin 999 dolarla Kasım 2021’de olmuştu.

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto varlığı olan Bitcoin, yılbaşından buyana yüzde 57,74 oranında değer kazandı. Yükselişin 54,3 puanlık bölümü de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) ABD tarafından onaylanmasının ardından son bir ayda gerçekleşti.Yükselişin önemli nedenleri arasında onayın ardından artan işlem hacmi ve nisan ayında gerçekleşmesi beklenen yarılanma (halving) işleminin arzı azaltıp Bitcoin değerini artıracağı beklentisi de bulunuyor.

Ethereum da uçuyor

Ethereum da aynı şekilde ETF’lerin para girişini destekleyeceği spekülasyonları üzerine yükseldi. Ethereum yılbaşından bugüne yine önemli bölümü son bir ayda olmak üzere yüzde 56,14 arttı. Ethereum dün saat 23.00 itibarıyla yüzde 2,30’luk günlük artışla 3,569 dolardan işlem görüyordu.

Japonya Nikkei endeksinden S&P 500’e ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq’a kadar pek çok hisse senedi endeksinde rekorların kırılması ve borsa ile dövizdeki oynaklık göstergelerinin düşmesi de piyasadaki risk iştahının artmasında etkili oldu. Risk iştahındaki artış, riskli bir varlık olarak görülen Bitcoin’e talebi destekledi.

 Yükseliş nereye kadar sürer?

Singapur’daki kripto analiz şirketi 10x Research’ün araştırma müdürü Markus Thielen, “Yatırımcılar daha yüksek fiyatlara çıkılacağından daha emin oldukça para akışı devam ediyor” dedi.

Analiz şirketi Spectra Markets’in yöneticisi Brent Donnelly, “Nasdaq’ın tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktığı bir dünyada, Bitcoin yüksek oynaklığa sahip bir teknoloji göstergesi ve böyle olmaya devam ettiği için kripto iyi performans gösterecek” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.