Cevdet Yılmaz: ‘Zenginlere vergi affı’ hiçbir zaman gündemimizde olmadı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi politikaları nedeniyle istifa etmek istediği iddialarına bir cevap da Cumurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz “Zenginlere vergi affı”nın hiçbir aşamada gündeme dahi gelmediğini açıkladı.

Ekonomi 21 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 2025-2027 dönemini kapsayacak OVP için Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumların teknik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz medya ve sosyal medyada isim ve kaynak gösterilmeden hükümetin çalışmaları hakkında yapılan temelsiz açıklamalara ve spekülatif yorumlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Yılmaz “zenginlere vergi affı”nın hiçbir aşamada gündeme dahi gelmediğini belirtti.

Yılmaz X hesabından yaptığı açıklamada “Hükümetimiz resmi politika belgelerinde veya yetkililerce yapılan açıklamalar ile izleyeceği politikaları ve kapsamlı etki değerlendirmeleri sonrasında aldığı kararları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmaktadır” dedi. Yılmaz şöyle devam etti:

“Meclis’imizden geçen son vergi paketi de bu aşamalardan geçerek teklif halini almış ve Meclis’imizin takdiriyle yasalaşmıştır.

Bu süreçlerde “zenginlere vergi affı” hiçbir aşamada gündeme dahi gelmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur. Aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı da bu yalanları yaymaya çalışanları da gayet iyi tanımaktadır.”

Cevdet Yılmaz: 2026'da enflasyon tek haneye inecekCevdet Yılmaz: 2026’da enflasyon tek haneye inecek

Cevdet Yılmaz, iş dünyasına 'Birkaç aya kadar krediler açılacak' demişCevdet Yılmaz, iş dünyasına ‘Birkaç aya kadar krediler açılacak’ demiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.