Çevreci ve teknolojik ürünlere yönelen TürkTraktör, cirosunu yüzde 129 artırdı

TürkTraktör, çevreci ve teknolojik ürün yatırımlarına hız vererek yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 129 artırdı. Şirket, yılın ilk yarısını 3.6 milyar TL kâr ile kapattı.

Ekonomi 29 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
TürkTraktör, 2023'ün 6 aylık finansal raporunu yayınladı

Koç Holding ve CNH Industrial ortaklığıyla yönetilen TürkTraktör, yılın ilk yarısıyla ilgili olarak yayınladığı finansal rapora göre üretimde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış gösterdi. İhracatta yüzde 19 ve toplam satışta yüzde 25 artış gerçekleştiren TürkTraktör, yılın ilk yarısını 3.6 milyar TL kâr ile tamamlayarak geçen yılın aynı dönemine göre toplam cirosunu yüzde 129 artırdı. TürkTraktör, ilk yarıda 26 bin 215 adet traktör üretti. Şirket yurt içi pazara 17 bin 287 adet traktör satışı yaparken, ihracatta ise 9 bin 851 adet traktöre ulaştı.

6 aylık bilançolar gelmeye başladı6 aylık bilançolar gelmeye başladı

‘Bugün yaptığımız her şeyin geleceğe etkisi var’

TürkTraktör Şirket Lideri Aykut Özüner, ilk yarı sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“TürkTraktör olarak çiftçilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına bayilerimizin 3S plaza dönüşümlerini sürdürüyoruz. 2023 yılının ilk yarısı itibarıyla 3S plazalarımızın toplam sayısı 76’ya ulaştı. Çevreci ve teknolojik ürün yatırımlarımıza hız verdik. Ürünlerimizin en son emisyon seviyesi olan Faz 5 geçiş süreci de aralıksız devam ediyor. Şimdiye dek 27 adet yerli traktör modelimizi devreye aldık. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevreye ve topluma saygılı bir şirket olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Kısa, orta ve uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerimizi nisan ayında kamuoyuyla paylaşmıştık. Erenler fabrikamızda ilk yenilenebilir enerji yatırımımızı yılın ilk altı ayı içinde devreye aldık. 2026 yılı itibarıyla hedefimiz enerji ihtiyacımızın tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamak. Tüm ekosistemimize yayılan etki alanımızda pozitif değer yaratmak üzere çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında belirlediğimiz hedeflerle aktif bir rol oynamayı sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. ‘Bugün yaptığımız her şeyin, Geleceğe Etkisi var’ diyerek çıktığımız bu yolda TürkTraktör ailesi olarak çalışmaya devam edeceğiz.”

Koç Holding Yapı Kredi Bankası hissesi sattı piyasa fiyatı beğenmediKoç Holding Yapı Kredi Bankası hissesi sattı piyasa fiyatı beğenmedi

Koç'tan deprem bölgesine 5,5 milyarlık 'umut'Koç’tan deprem bölgesine 5,5 milyarlık ‘umut’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.