Chobani yıllık 5-7,5 milyon lira maaşla içerik üreticisi ilanı verdi, yüzlerce kişi başvurdu

ABD’li yoğurt şirketi Chobani’nin, kurucusu Hamdi Ulukaya için verdiği ilan sosyal medyada gündem oldu. Yıllık 278 bin dolara kadar (7 milyon 475 bin lira) maaş teklif edilen yazarlıkla ilgili iş ilanına yüzlerce kişi başvurunca pozisyonun doldurulduğu belirtilerek ilan kaldırıldı.

Ekonomi 9 Eylül 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Chobani'nin kurucusu Hamdi Ulukaya için metinler yazacak hayalet yazar pozisyonu için önerilen yıllık 285 bin dolara kadar çıkan maaş, sosyal medyada gündem oldu.

ABD’li yoğurt şirketi Chobani’nin, kurucusu Hamdi Ulukaya için verdiği ilan sosyal medyada gündem oldu. Ulukaya için yazı yazacak, konuşma metinleri hazırlayacak ve blog için içerik üretecek bir “hayalet yazar” arayan şirketin iş ilanına yüzlerce kişi başvurdu.

Chobani, 17 Ağustos’ta web sitesi ve LinkedIn’de bir iş ilanı yayınlayarak, CEO’su Hamdi Ulukaya adına yazarlık yapacak kişiye, bonuslar hariç yıllık 185 bin 600 (yaklaşık 5 milyon lira) ila 278 bin 400 dolar (yaklaşık 7,5 milyon lira) arasında maaş ödeyeceğini duyurdu. Şirket, ilanda “olağanüstü yazma ve hikaye anlatma becerilerine” ve 15 yıllık iş deneyimine sahip birini aradığını belirtti.

Şirketi borsada çok yükselince Sasa'nın patronu bir anda 'en zengin Türk' olduŞirketi borsada çok yükselince Sasa’nın patronu bir anda ‘en zengin Türk’ oldu

İş ilanı “Üzgünüz, bu pozisyon dolduruldu” notunu içerse de, Insider’ın taramasına göre ilana LinkedIn aracılığıyla 600’den fazla kişi başvuruda bulundu. Ancak şirket kimi işe aldığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

x

Sosyal medyada olay oldu

İlanı gören sosyal medya kullanıcıları verilen maaş karşısında şaşkınlık yaşarken, “Bu saatten sonra işimi değiştirip, yoğurt konusunda yazılar yazabilirim” dedi. Kimi kullanıcılar ise piyasa ortalamasının dört katı maaş verilmesini abartılı buldu.


ABD’de maaş veri platformu salary.com’a göre ‘hayalet yazarlar’ ülkede 39 bin 956 ila 63 bin 626 dolar arasında kazanıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki Türkler yardım için seferber olduDünyanın dört bir yanındaki Türkler yardım için seferber oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.