Çiftçinin istediği oldu, limon soslarının satışı yasaklanıyor

Çiftçilerin uzun zamandır beklediği limon soslarının yasaklanması talebi yerini buldu. Limon suyu izlenimi veren ürünlerin satışı 31 Aralık 2024'ten sonra yapılamayacak.

Ekonomi 31 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler 31 Aralık 2024'ten sonra yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.

Çiftçilerin uzun zamandır talep ettiği limon sosu yasağı yerini buldu. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler 31 Aralık 2024’ten sonra yurt içinde piyasaya verilemeyecek.

Adanalı çiftçiler: Asitten limon sosu üretimi yasaklansınAdanalı çiftçiler: Asitten limon sosu üretimi yasaklansın

Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki bir gıda ürününe yatay veya dikey gıda kodeksinin izin vermediği bileşen ilave edilip edilmediğinin tespitinde ilgili kodeks hükümlerine ilave olarak uluslararası veya ulusal çalışmalar neticesinde belirlenen ve Bakanlık resmi internet sitesinde duyurulacak analiz metotları ve karar limitleri kullanılacak.

Etkili denetim gerekli

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım da sosyal medyasında yönetmeliğin başarılı olması için etkili denetim gerektiğine işaret etti. Yıldırım bu denetimle limonun dalda kalmayacağını söyledi. Yıldırım’ın paylaşımı şöyle:

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.