Çinli BYD elektrikli araç satışında Tesla’yı geçti

Çin merkezli elektrikli araç üreticisi BYD 2023'ün son çeyreğinde yaptığı 526 bin 409'luk araç satışıyla ABD'li rakibi Tesla'yı geride bırakarak en çok satış yapan üretici oldu.

Bilim Teknoloji 4 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Şirketin Çin'in Şanghay şehrinde üretilen otomobil sayısı bu yılın 8 ayında 600 bini aşmıştı.

Çin merkezli elektrikli araç üreticisi BYD 2023’ün son çeyreğindeki satışlarıyla ABD’li rakibi Tesla’yı geride bırakarak alanında dünya lideri oldu. Şirket Ekim-Aralık 2023 döneminde tamamıyla elektrikli 526 bin 409 araç sattığını açıkladı. Merkezi Çin’in Şıncın şehri olan BYD, Tesla’nın 484 bin 507 araç sattığı dördüncü çeyrekte ‘dünyanın en çok elektrikli araç satan üreticisi’ unvanına sahip oldu.

Çinli BYD nasıl Tesla'nın en büyük rakibi haline geldi?Çinli BYD nasıl Tesla’nın en büyük rakibi haline geldi?

1,86 milyon araç sattı

Çinli milyarder Vang Çuanfu’nun kurucusu olduğu şirket “dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi” konumunda, ancak şarj edilebilen hibrit araçlar da ürettiğinden tamamıyla elektrikli araç üretiminde Tesla’nın gerisindeydi. Şirket yıl boyunca toplam 1,86 milyon araç satarak Tesla’nın 1,31 milyonluk satışını aşsa da bunların 917 bin 118’i tamamıyla elektrikli araç olduğu için yıllık satışlarda ABD’li şirketin gerisinde kaldı. Tesla’nın ürettiği araçların tamamı yalnızca elektrikle çalışıyor. Şirketin Çin’in Şanghay şehrinde üretilen otomobil sayısı bu yılın sekiz ayında 600 bini aşmıştı.

Tesla'nın Çin'de kuracağı fabrika için arazi hazırTesla’nın Çin’de kuracağı fabrika için arazi hazır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.