Çinli Xiaomi de elektrikli araç üretecek

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi de elektrikli araç üretimine giriyor. Şirketin CEO'su Lei Jun dünyanın en büyük beş otomobil üreticisinden biri olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Ekonomi 29 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
SU7 isimli sedan tipi aracın, şirketin ürettiği cep telefonlarında da kullanılan işletim sistemine sahip olması bekleniyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi ilk elektrikli aracını duyurdu ve dünyanın başlıca beş otomobil üreticisinden biri olmayı hedeflediğini açıkladı. SU7 isimli sedan tipi aracın şirketin ürettiği cep telefonlarında da kullanılan işletim sistemine sahip olması bekleniyor.

Avrupa’nın otomotiv devi Çin’de 'elektrikli' işine giriyorAvrupa’nın otomotiv devi Çin’de ‘elektrikli’ işine giriyor

 

Fakat Xiaomi dünyanın en büyük otomotiv pazarı Çin’in kapasite fazlalığı ve zayıf taleple mücadele ettiği, bu durumun da fiyat açısından rekabete yol açtığı zorlu bir dönemde elektrikli aracını duyurmuş oldu.
Şirketin CEO’su Lei Jun tanıtım etkinliğinde “Önümüzdeki 15 ila 20 yıl boyunca sıkı çalışarak Çin’in otomotiv sektörünü kalkındırma hedefiyle dünyanın en büyük beş otomobil üreticisinden biri olacağız” dedi.

ABD pazarında elektrikli araç büyüsü bozuldu, yatırımlarda frene basan basanaABD pazarında elektrikli araç büyüsü bozuldu, yatırımlarda frene basan basana

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.