Deutsche Bank da dolar tahminini revize etti: 32 lira olur

HSBC'nin ardından Deutsche Bank da yıl sonu dolar tahminini yükselterek, 27 liradan 32 liraya revize etti. HSBC de yayınladığı raporda, yıl sonu dolar tahmini 27 liradan 29 liraya yükseltmişti.

Ekonomi 6 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Enflasyonun yeniden yükseliş patikasına girmesiyle birlikte uluslararası finans kuruluşları dolar/TL tahminlerini daha kötümser yönde değiştirmeye başladı. HSBC’nin ardından Deutsche Bank da yıl sonu dolar/TL tahminini şu anki işlem seviyesi olan yaklaşık 27’den 32’ye revize etti.

Bloomberg’den Kerim Karakaya’nın haberine göre, banka analistleri, gerçekleştirdikleri revizyonlarla ilgili fiyat artış trendine ve “politika yapıcıların enflasyonu daha sürdürülebilir bir patikaya döndürmede karşılaştıkları zorluklara” atıfta bulundu. Analistler 2024 sonu dolar/TL tahminini ise 35 olarak açıkladı.

HSBC: Yıl sonu dolar 27 değil, 29 lira olurHSBC: Yıl sonu dolar 27 değil, 29 lira olur

HSBC 27 liradan 29 liraya çıkardı

HSBC de daha önce 27 olan dolar/TL tahminini 29’a yükseltti. Banka stratejistleri Murat Toprak ve Charlotte Ong yüksek enflasyon beklentilerine atıfta bulunarak 2024 için 32 seviyesinde dolar/TL tahmini yaptı. Stratejistler dış ticaret açığının da TL üzerinde risk yarattığını belirtti. Stratejistler, müşterilerine yayımladıkları notta “Güçlü turizm gelirlerinden gelen desteğin Kasım ayında azalması sonucu kur perspektifinde daha endişe verici bir görüntü var” diye yazdı.

Dolarda yükseliş neden devam edecek?Dolarda yükseliş neden devam edecek?

 

Euro neden düşüyor?Euro neden düşüyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.