Devlet Fikirtepe’de bir cepten diğer cebe aktardığı parayla proje bitirecek

Çevre Bakanlığı yıllardır tamamlanamayan 11,295 konutluk Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1.615 adet bağımsız bölümünü KDV hariç 11,5 milyar TL'ye Emlak Konut'a sattı. Emlak Konut projeyi tamamlayacak parayı bakanlık verecek.

Ekonomi 15 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
11,295 konutluk Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi sonunda düğmeye basıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2007’de kentsel dönüşüm alanı, 2013’te riskli alan ilan edilen ve binlerce ailenin çözümü için uzun süredir beklediği 11,295 konutluk Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi için sonunda düğmeye bastı. Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı’ndan (EKGYO) dün Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) İstanbul’daki Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“T.C. Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı (Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Başkanlığı) mülkiyet ve tasarrufundaki İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan 231.136 metrekare büyüklüğündeki 1.615 adet bağımsız bölüm, toplam 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 TL (KDV Hariç) bedel üzerinden Şirketimizce satın alınmasına ilişkin; Şirketimiz ile T.C. Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı (Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Başkanlığı) arasında protokol imzalanmıştır.”

İkinci açıklama yapıldı

Haberin KAP’ta yer almasından sonra EKGYO hisselerinin taban olmasının ve iki kez devre kesmesinin ardından şirketten ikinci bir açıklama daha geldi.  İkinci açıklamada projenin geliştirme yani tamamlanma maliyetlerinin de Bakanlık tarafından karşılanacağı belirtilerek şu bilgilere yer verildi:

“Satın alma işlemi ekspertiz değerine göre gerçekleştirilmiş olup, Bakanlığımız tarafından elde edilen finansman geliri ile projenin daha hızlı tamamlanarak İstanbullulara sunulması hedeflenmektedir. Kısa ve uzun vadede İstanbul’un konut ihtiyacına cevap verecek olan bu adımın aynı zamanda yatırımcı olarak Emlak Konut GYO’yu tercih eden vatandaşlarımıza ve hissedarlarımıza da kâr sağlayacağı aşikardır. Gerçekleştirdiğimiz bu satın alma süreci tüm hukuki şartları haiz ve Genel Müdürlüğümüzün sürdürülebilir kârlılık hedefine uygun bir bakış açısıyla gerçekleştirilmiştir. Emlak Konut GYO olarak vatandaşlarımızın güvenli, enerji verimli, çevre dostu, sosyal donatılara sahip ve Sıfır Atık uyumlu hayat alanlarına kavuşması için dün olduğu gibi bugün ve yarın da kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”

Edinilen bilgiye göre bakanlığın satış kararı uzun süredir sürümcemede olan proje için büyük konut projelerinde uzmanlaşmış olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nı devreye sokmak amacıyla alındı.

450 bin kişinin ev ümidi: THY ve Emlak Konut projesinde 11 ay sonra kuralar çekiliyor450 bin kişinin ev ümidi: THY ve Emlak Konut projesinde 11 ay sonra kuralar çekiliyor

 

Emlakta spekülasyona yeni tedbirler yolda: Aynı konut için farklı fiyatlarla ilan verilemeyecekEmlakta spekülasyona yeni tedbirler yolda: Aynı konut için farklı fiyatlarla ilan verilemeyecek

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.