Advertisement

DİSK’ten TÜİK önünde protesto: Enflasyonun sebebi ücretler değil

DİSK Başkanı Çerkezoğlu TÜİK önünde yapılan protestoda enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek "Türkiye'de enflasyonun sebebi ücretler değil, dolarizasyon, aşırı şirket kârları, arz problemleridir" dedi.

Ekonomi 3 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
DİSK yönetim kurulu üyeleri ile bağlı sendikaların üyeleri, TÜİK'i protesto etmek için kurum binasının önünde toplandı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarını protesto etmek için kurum binasının önünde gösteri yaptı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının halkın hissettiği enflasyonu yansıtmaktan çok uzak olduğunu belirterek “TÜİK’in görevi enflasyonu gerçek rakamlarıyla açıklamak, böylelikle bütün kamuoyunu da doğru bir biçimde bilgilendirmektir” dedi.

TÜİK’in şeffaf davranması ve enflasyonu gerçek biçimiyle ölçmekle sorumlu olduğunu ifade eden Çerkezoğlu “TÜİK’in görevi enflasyonu düşük göstermek değildir. TÜİK’in görevi enflasyonu gerçek rakamlarıyla açıklamak, böylelikle bütün kamuoyunu da doğru bir biçimde bilgilendirmektir. Bugün açıklanan haziran ayı için 1,64 rakamının gerçekle ne kadar ilişkisi olduğunu bu ülkede yaşayan herkes biliyor” dedi. Çerkezoğlu rakamlarla oynayarak enflasyonun düşmeyeceğini belirterek şunları söyledi:

“Çünkü gerçekler üzeri örtülebilecek şeyler değildir. Bu gerçeği, bu yüksek enflasyonu, hayat pahalılığını bu ülkede yaşayan herkes her gün yaşıyor, her gün görüyor. O nedenle iktidarın yapması gereken şey, bu yüksek enflasyon karşısında gerçek rakamları baskılamak değildir. Ücretleri baskılayarak, talebi baskılayarak enflasyonu düşürmeye çalışmak da değildir. Çünkü Türkiye’de enflasyonun sebebi ücretler değildir. Enflasyonun sebebi dolarizasyon, aşırı şirket kârları, arz problemleridir. Yani enflasyonla gerçek bir mücadele için bu konuda adım atılması gereklidir.”

Bu açıklamanın ardından Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyeleri de TÜİK’i enflasyon rakamları konusunda protesto etti.

SGK emeklisine yüzde 24,73, memur ve emeklisine yüzde 19,3 zamSGK emeklisine yüzde 24,73, memur ve emeklisine yüzde 19,3 zam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.