Dünya elmas devi pırlanta talebi düşünce satışları askıya aldı

Dünya üretiminin yüzde 27’sini gerçekleştiren Rus elmas devi Alrosa düşen pırlanta talebi sonrası beklenmedik bir hamle yaparak, eylül ve ekim ayları için ham elmas satışını durdurdu.

Ekonomi 21 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Rus ham elmas üretici Alrosa pırlanta talebini canlandırmak için kasıma kadar ham elmas satmayacak.

Rus ham elmas üreticisi Alrosa kasım ayına kadar ham elmas satışlarını durdurdu. Hindistan Değerli Taş ve Mücevherat İhracatı Teşvik Konseyi (GJEPC) tarafından yapılan açıklamaya göre, Rus elmas üreticisi Alrosa’nın Hindistan’ın önde gelen ticaret kuruluşunun talebi üzerine eylül ve ekim ayları için ham elmas tedarikini askıya aldığını bildirdi. Rus şirketinin kararı almasından fiyat düşüşüne rağmen bir türlü canlanamayan pırlanta satışları etkili oldu.

AB, Rus elmasına yaptırıma hazırlanıyorAB, Rus elmasına yaptırıma hazırlanıyor

Hindistan Değerli Taş ve Mücevherat İhracatı Teşvik Konseyi Başkanı Vipul Shah, Reuters’a yaptığı açıklamada, bu hamlenin küresel piyasadaki arz bolluğunu önlemeyi ve düşük talep nedeniyle elmas fiyatlarının artmasına yardımcı olmayı amaçladığını söyledi. Shah, eylül ayının başında elmas ticaretini etkileyen konularla ilgili endişelerini dile getirmek üzere birçok küresel madencilik şirketiyle temasa geçtiğini de sözlerine ekledi.

De Beers pırlantada talep düşünce 20'inci yüzyılın en iyi reklam sloganına sarıldıDe Beers pırlantada talep düşünce 20’inci yüzyılın en iyi reklam sloganına sarıldı

 Ham elmasta De Beers’ten tam esneklik sözü

Shah ayrıca GJEPC’nin Anglo American’ın bir birimi olan en büyük elmas üreticisi De Beers ile iletişime geçtiğini ve De Beers’in tüm müşterilerine tam esneklik sağlama sözü verdiğini belirtti. De Beers ayrıca “Ham elmas satışlarında sorumlu bir yaklaşım sergilemeye devam edeceğini, talebe göre tedarik yapacağını ve ilave tedarik esnekliğine odaklanacağını” ifade etti.

Gözünüz aydın hanımlar, pırlanta fiyatları serbest düşüşe geçtiGözünüz aydın hanımlar, pırlanta fiyatları serbest düşüşe geçti

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.