Dünyanın en iyi meslek odası sistemi Ankara’dan çıktı

Ankara Ticaret Odası’nın üye hizmet platformu ATONET, dünyanın en iyi oda sistemi seçildi. Yarışmada Gaziantep Ticaret Odası ise, "En İyi Cinsiyet Eşitliği Projesi" kategorisinde birinci oldu.

Ekonomi 26 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
ATO’nun 100. kuruluş yıldönümüne denk gelen 2023’te böyle bir ödül almanın çok anlamlı olduğunu belirten ATO Başkanı Gürsel Baran (ortada), “100. yılımızı şampiyonlukla taçlandırmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) üye hizmet platformu (ATONET) Dünya Odalar Sistemi Federasyonu’nun (WFC) yarışmasında Dünyanın En İyi Oda sistemi olarak seçildi. ATO’nun 100. kuruluş yıldönümüne denk gelen 2023’te böyle bir ödül almanın çok anlamlı olduğunu belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, “100. yılımızı şampiyonlukla taçlandırmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi. Aynı yarışmada Gaziantep Ticaret Odası ise  hazırladığı Kadın Girişimi ve Kooperatiflerinin Desteklenmesi projesiyle “En İyi Cinsiyet Eşitliği” kategorisinde birinci oldu.

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) bünyesindeki Dünya Odalar Federasyonu’nun (WFC) düzenlediği 2023 Dünya Odalar Yarışması finalinde ATO’nun üye hizmet platformu ATONET,  En İyi Oda Sistemi İnovasyon Projesi kategorisinde ABD ve Çinli rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu.

ATO Başkanı Gürsel Baran güven tazelediATO Başkanı Gürsel Baran güven tazeledi

ATONET ile tüm oda hizmetlerini tek çatı altında topladıklarını belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, “Cumhuriyetimizle birlikte Ankara Ticaret Odamızın da bu yıl kuruluşunun 100’üncü yılı. Başkentimizin Ticaret Odası olarak 100’üncü yılımızı şampiyonlukla taçlandırmaktan, Başkentimize ve ülkemize dünya birinciliği kazandırmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Aynı yarışmada “En İyi Cinsiyet Eşitliği Projesi” kategorisinde ödül alan Gaziantep Ticaret Odası’nı ve Başkan Mehmet Tuncay Yıldırım’ı tebrik eden Baran, desteklerinden dolayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür etti.

Kullanıcı sayısı 1 yılda 122 bini aştı

ATO’nun 2022 yılı Mayıs ayında kullanıma sunduğu platform 160 bin civarındaki üyeden 122 bin 897’si tarafından kullanılıyor. ATO üyeleri, ATO Hizmet Binası’na gelmeden, e-devlet üzerinden giriş yaparak, 7/24 e-belge, online başvuru, randevu, vezne işlemleri, bilgi güncelleme talebi, harç iade talebi, sigorta şirketlerinin acentelik başvuruları, kapasite raporları, ekspertiz raporları, iş makinesi tescili, Türk malı, yerli malı belgeleri, NACE kodu değişikliği gibi çok sayıda  hizmeti elektronik ortamdan alabiliyor. Yine uygulama ile ATO üyeleri Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ve Resmi Gazete bilgileri ile teşvik ve hibe, sektörel bilgilendirme, fuar takvimi, pazar ve sektör araştırmaları bilgilerine erişebiliyor.

ATO Başkanı Nebati’nin yüzüne söyledi: Enflasyon muhasebesi zorunluluk olduATO Başkanı Nebati’nin yüzüne söyledi: Enflasyon muhasebesi zorunluluk oldu

 Finalde kimlerle yarıştı?

ATONET’in birinci olduğu finalde, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Tampa Bay Ticaret Odası’nın “Tampa Bay Ticaret Odası Azınlık İşini Hızlandırma Programı” ve Illinois Hispanik Ticaret Odası’nın “Sözleşme Radarı – Tüm İşletmeler İçin Yapay Zekâ” projeleri ile Çin Ticaret Odası’nın “RCEP ve diğer STA’ların Kullanım Oranını Teşvik Etmek” projeleri bulunuyordu.

 

 

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.