Dünyaya dijital kaos yaşatan CrowdStrike özür için ortaklarına 10 dolarlık hediye çeki gönderdi

Yazılım güncellemesiyle milyonlarca Windows cihazı çökerterek dünya çapında 5,4 milyar dolarlık hasara neden olan CrowdStrike özür ve teşekkür için müşterilere değil ortaklarına 10 dolarlık hediye çeki gönderdi. Ancak o bile birçok kişide çalışmadı.

Ekonomi 25 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Başta hava yolları ve hastanelerde olmak üzere birçok hizmetin aksamasına neden olan CrowdStrike'a büyük davalar açılacağı söyleniyor.

19 Temmuz Cuma günü yaptığı güncellemeyle dünya çapında 8,5 milyon civarı Windows cihazı çökertip havalimanlarından hastanelere kadar birçok hizmetin aksamasına neden olan ABD merkezli güvenlik firması Crowdstrike’tan dalga geçer gibi bir hamle geldi. Şirket olaydan etkilenenlere değil onlara yardımcı olan ortaklarına teşekkür ve özür mahiyetinde 10 dolar değerinde Uber hediye kartı göndermeye başladı.

Hediye kartının Uber’in yemek sipariş bölümü Uber Eats’te geçerli olduğu ifade edilirken hediyeyle ilgili birçok kullanıcı ekran görüntüleri paylaştı. Görüntüler kartın üstündeki “Crowdstrike ekibi teşekkür ediyor. Minnettarlığımızı göstermek için bir sonraki kahveniz veya atıştırmalığınız bizden” sözlerini yansıtıyor.

Daha da tuhafı bazı kullanıcılar Crowdstrike’ın hediye kartının çalışmadığını söyledi. Yapılan paylaşımlarda kartı kullanmaya çalıştıklarında artık geçerli olmadığı veya iptal edildiği mesajıyla karşılaştıklarını vurguladılar.

Bir Crowdstrike sözcüsü gerçekten de hediye gönderildiğini doğruladı. Ancak müşterilere göndermediklerini belirtmiş. Yani olaydan etkilenenler değil onlara yardımcı olan ekip arkadaşlarına ve ortaklarına göndermişler. Komik bir şey de yüksek kullanım oranlarından dolayı hediye kartlarının Uber tarafından “dolandırıcılık” olarak işaretlenmesi. Yani muhtemelen birçok kişi bu yüzden hediyeyi kullanamamış.

Peki ya müşteriler?

Bir bulut izleme ve sigorta firması olan Parametrix’in analizine göre kesinti Fortune 500 şirketlerine gelir ve brüt kâr olarak 5,4 milyar dolara mal olmuş olabilir. Ancak CrowdStrike’ın onlara geri ödeme yapıp yapmayacağı belli değil. Şirket müşterilerle herhangi bir finansal iyileştirme çabası hakkında yorum yapmadı. Ancak uzmanlar şirkete büyük olasılıkla davaların açılacağını söylüyor. CrowdStrike ortaklarından özür diledi ancak müşterilerinin yaşadığı sıkıntılar için onlara bırakın 10 dolarlık bir Uber Eats kuponunu, 5 kuruş ödemedi.

Bir yazılım güncellemesi arızasının küresel faturası 5,4 milyar dolar olduBir yazılım güncellemesi arızasının küresel faturası 5,4 milyar dolar oldu

Yazılım kaosu piyasaları da vurduYazılım kaosu piyasaları da vurdu

Bir minik yazılım güncellemesi bütün dünyayı krize soktu: Uçuşlar yapılamadı, banka uygulamaları durdu, hastaneler çöktüBir minik yazılım güncellemesi bütün dünyayı krize soktu: Uçuşlar yapılamadı, banka uygulamaları durdu, hastaneler çöktü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.