Elektrikli şarjda büyümenin yolunu kiralama şirketiyle işbirliğinde buldu

Enerji şarj istasyonları işletmecisi Eşarj müşteri sayısını arttırmak için elektrikli araç kiralama platformu Voltify'ın müşterilerini 'hesaplı' şarj edecek. Kiralarken Eşarj kart alanlar 65 şehirdeki 640'tan fazla istasyonda bu hizmeti alacak.

Ekonomi 8 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Hedef Filo'ya ait araç kiralama platformu Voltify, Eşarj kartları vererek avantajlı şarj imkanı sunacak.

Hisselerinin tümünü kısa süre önce elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri alanında faaliyet gösteren Enerjisa’ya satan elektrikli araç şarj istasyonları işletmecisi  Eşarj büyümenin yolunu elektrikli araç kiralama platformu Voltify ile işbirliğinde buldu. Hedef Filo’ya ait Voltify adlı platformdan kiralama yapanlar elektrikli araçlarını Eşarj’ın istasyonlarında avantajlı şekilde şarj edebilecek.

Voltify’dan araç kiralayanlar bu işbirliği sayesinde müşteriler kiraladıkları elektrikli araçların teslimi sırasında verilecek “Eşarj kartlarla” Türkiye’nin 65 şehrindeki halka açık 640’ın üzerindeki şarj istasyonunu kullanabilecek.

Şarj istasyonu sektöründe rekabet kızışıyor: Enerjisa Eşarj’ın tamamını satın aldıŞarj istasyonu sektöründe rekabet kızışıyor: Enerjisa Eşarj’ın tamamını satın aldı

Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar elektrikli araçların, çevre dostu teknolojileri ve düşük karbon salımı ile sürdürülebilirliğin temel taşlarından birini oluşturduğunu belirterek “Elektrikli araç kullanımının macera olarak adlandırıldığı bir dönemi geride bıraktık. Artık toplum olarak sürdürülebilir bir dünya için ihtiyacın ne olduğunu ve buna yönelik hem bireysel hem de toplumsal olarak hangi aksiyonları almamız gerektiğini her geçen gün daha fazla anlıyoruz.” dedi.

Fiyat avantajı olacak

Pınar’a göre Eşarj ve Voltify iş birliği ile elektrikli araç kullanımı sadece çevreci değil, fiyat ve deneyim avantajlı da olacak. Voltify’ın sektöründe Eşarj gibi öncü bir şirket olduğunu belirten Murat Pınar, iş birliğinin her iki paydaşın müşterileri için de ciddi bir fırsat olduğunu düşündüğünü söylüyor.

Şarj hizmeti sağlayanlara ağ oluşturmaları için 2024'e kadar süreŞarj hizmeti sağlayanlara ağ oluşturmaları için 2024’e kadar süre

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.