Elon Musk’a şimdi de ‘köstebek’ suçlaması

Elon Musk, Dogecoin davasında 'içeriden bilgi ticareti' yapma suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Yatırımcılar, Musk'ın kripto para biriminin fiyatını manipüle etmek için Twitter'ı, sosyal medya fenomenlerini ve TV programlarını kullandığını iddia ediyor.

Ekonomi 3 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, yatırımcılar tarafından açılan bir toplu davada içeriden bilgi ticareti yapmakla suçlanıyor. Tesla CEO’sunun kripto para birimi Dogecoin’i manipüle ederek milyarlarca doları yönlendirdiği iddia ediliyor.

Yatırımcılar, çarşamba gecesi Manhattan Federal Mahkemesi’ne başvurarak Musk’ın Twitter gönderilerini, ücretli çevrimiçi etkileyicileri, 2021’de NBC’nin Saturday Night Live programına katılmasını ve diğer “tanıtım numaralarını” kendisinin veya Tesla’nın kontrol ettiği birkaç Dogecoin cüzdanı aracılığıyla masrafları kendilerine ait olmak üzere kârlı bir şekilde ticaret yapmak için kullandığını söyledi.

Elon Musk, 3 yıl sonra yeniden Çin'deElon Musk, 3 yıl sonra yeniden Çin’de

‘Dogecoin’in fiyatını kasten artırıp sonra düşürdü’

Yatırımcılar, Musk’ın nisan ayında Twitter’ın mavi kuş logosunu Dogecoin’in shiba inu köpek logosuyla değiştirip Dogecoin’in fiyatında yüzde 30’luk bir artışa yol açtıktan sonra, yaklaşık 124 milyon dolarlık Dogecoin satmasının da buna dahil olduğunu açıkladı. Yatırımcılar, Musk’ı 2 yılda Dogecoin’in fiyatını kasten yüzde 36 binden fazla artırmakla ve ardından düşmesine izin vermekle suçladı.

AB'den Twitter'a 'Sorumluluğundan kaçamazsın' ikazıAB’den Twitter’a ‘Sorumluluğundan kaçamazsın’ ikazı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.