Elon Musk’a Türkiye’den kötü haber: Tesla mayısta 10 otomobil sattı

Tesla satışlarında düşüş mayısta da devam etti. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre mayıs ayında sadece 10 Tesla satıldı. Nisan ayında lanse edilen en ucuz model de Tesla'nın derdine çare olamadı.

Ekonomi 4 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Tesla 2024 Nisan ayında Türkiye'ye düşük ÖTV grubuna giren özel Model Y versiyonunu tanıtmıştı.

Tüm dünyada satışları düşen ve pazar payı yitirmemek için indirim kampanyaları düzenleyen Tesla aynı sıkıntıları Türkiye’de de yaşıyor. Türkiye’de ilk kez bir yıl önce başlayan Tesla satışları durma noktasına geldi. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin verilerine göre Mayıs ayında Türkiye’de yalnızca 10 Tesla satıldı. Dernek diğer otomotiv şirketlerinden veri derlerken Tesla verilerinin kamuoyu açıklamalarından tahmini olarak çıkarıldığını belirtti. Uzmanlar Tesla’nın satışlarındaki düşüşte ikinci elde kısa süre sürede yüzde 30 civarında değer kaybetmesinin etkili olduğunu öne sürüyor. Tesla satışları derneğin veri setine ilk kez Mayıs 2023’te 200 adet ile dahil olmuştu. Sonrasında Türkiye’de Tesla satışlarının hızlandığı izlenmiş ve devam eden yükseliş ivmesinin sonunda eylülde aylık 4 bin 700’lük satış rakamına ulaşılmıştı.

Kasımda indirimle birlikte satışlar canlanmıştı

Eylül ayından sonra Tesla satışlarında düşüş başlamış ve  Ekim 2023’te satışlar üç haneli rakamlara gerilemişti. Kasım’da en büyük ilgiyi gören Model Y’de 400 bin TL’lik indirime giden Tesla’nın satışları yeniden canlanma belirtisi göstermişti. Anca kasım ayının ardından düşüş ivmesi hızlanmış ve Şubat’ta ilk kez çift haneli rakamlara gerilemişti.

Tesla Nisan ayında Türkiye’ye özel Model Y versiyonunu tanıtmıştı. Tek motoru ve 160 kilovatı aşmayan gücü ile yüzde 10’luk ÖTV dilimine giren bu model, Tesla’nın Türkiye’deki en ucuz versiyonu olarak lanse edilmişti. Ancak mayıs ayı verileri “Türkiye’ye özel model”in de Tesla’nın derdine çare olmadığını gösteriyor.

 

Tesla rüyası bitiyor mu? İşte düşüşünün iç yüzüTesla rüyası bitiyor mu? İşte düşüşünün iç yüzü

Tesla Türkiye’de 2024’e kötü başladıTesla Türkiye’de 2024’e kötü başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.