Erdoğan 150 bin TL evlilik kredisinde başvuru tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 150 bin TL’lik faizsiz evlilik kredisi için başvuru tarihini açıkladı, Aile ve Gençlik Fonu için başvuruların önümüzdeki haftalarda başlayacağını söyledi.

Ekonomi 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek. Evlilik Kredi'si başvuruları internet üzerinden yapılacak.

Adıyaman’da deprem konutları kura ve anahtar teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 150 bin TL’lik faizsiz evlilik kredisi için başvuru tarihini açıkladı. Adıyaman’ın 6 Şubat 2023 depremlerinden en çok yara alan şehirlerden biri olduğunu söyleyen Erdoğan “Asrın felaketi olarak adlandırılan bu depremlerde Adıyaman’ımızda 8 bin 561 insanımız hayatını kaybetti. Depremde yıkılan 6 binin üzerindeki binaya ilave olarak acil yıkılacak durumda 8 binin üzerinde ağır hasarlı olarak da 19 binin üzerinde bina vardı. Yapılan tespitler sonunda Adıyaman’da yaklaşık 39 bini konut, 3 bin 400’e yakın işyeri ve 3 bine yakın ahır olmak üzere toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi” dedi.

Cevdet Yılmaz: Evlilik kredisi tüm Türkiye'de yaygınlaşacakCevdet Yılmaz: Evlilik kredisi tüm Türkiye’de yaygınlaşacak

32 bin konutu yıl sonuna kadar teslim edecek

Bugün 2 bin 798 konutun teslimini yaptıklarını söyleyen Erdoğan “Konutlarımızın hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını diliyorum. İnşallah içinde huzurla, güvenle, emin bir şekilde oturacağınız evlere kavuşuyorsunuz. Halen inşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyder pey teslim edeceğiz” dedi.

2025’te tüm konut işyerleri teslim edilecek

Önümüzdeki yıl tüm hak sahiplerini evlerine ve iş yerlerine kavuşturmayı hedeflediklerini anlatan Erdoğan “Bu süreçte barınma sorununu çözmek için de pek çok adım attık. Adıyaman’a acil barınma ihtiyacını karşılamak üzere 91 binin üzerinde çadır gönderdik. Konteyner kentlerde ve kırsalda 35 bine yakın konteyner kurarak buralarda 118 bin vatandaşımıza hizmet verdik. Kamu tesislerinde 14 binin üzerinde kardeşimizi misafir ettik. Toplam 1,2 milyar liraya yakın kaynak kullanarak 27 bin 609 haneye kira yardımı yaptık. Şimdi kalıcı konutların teslimine başlayarak şehrimizin ayağa kaldırılmasında yeni bir safhaya geçtik” dedi.

İnşası süren tesis yıl sonuna doğru faaliyete geçecek

Sadece konut ve iş yeri yapmak, cadde ve meydanlarını yeniden düzenlemekle kalmadıklarını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu: “Aynı zamanda şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak temel alt yapıyı ve büyük yatırımları da planlıyor hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede ülkemizin en hızlı büyüyen sektörü savunma sanayiimizin yatırımlarını deprem bölgesi şehirlerimize yönlendirmek maksadıyla bir iskan ve istihdam projesi başlattık. Adıyaman’ımıza savunma sanayii şirketlerimizin ortaklığı ile ve TUSAŞ’ın koordinasyonunda hem laboratuvar ve test alt yapısı hem de kablo kolektör üretim tesisi kuruyoruz. İnşası süren bu tesis inşallah yıl sonuna doğru faaliyete geçecektir. Böylece sanayi alanında zaten ciddi bir atılım içinde olan şehrimizi savunma sanayiimizin de merkezlerinden biri haline dönüştüreceğiz.”

Başvurular önümüzdeki haftalarda

Özel sektörün şehre olan ilgisinin artarak sürdüğünü belirten Erdoğan “Nitekim Adıyaman tüm deprem bölgesi şehirleri içinde sigortalı sayısı bakımından kayıplarını en hızlı telafi eden ve hatta deprem öncesinin üzerine çıkaran tek şehrimizdir. Biliyorsunuz mayıs seçimlerinde aile yapımızı güçlendirmek, gençlerimizi desteklemek için bir fon kurma sözü vermiştik. Önümüzdeki haftalarda başvuruları başlayacak bu çalışmanın da önceliği deprem bölgesi şehirlerimizdeki kadınlarımız ve gençlerimiz olacaktır. Daha pek çok projeyle, programla, yatırımla Adıyaman’ı ve tüm deprem şehirlerimizi eskisinden daha müreffeh hale getirmekte kararlıyız” diye konuştu.

2 yıl ödemesiz olacak

Aile ve Gençlik Fonu aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacını taşıyor. Fon tarafından yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Kredi ilk iki yıl ödemesiz dört yılda geri ödeme şartıyla verilecek. Evlilik Kredi’si başvuruları internet üzerinden yapılacak.

Gençlere sıfır faizli evlilik kredisi verilsin Gençlere sıfır faizli evlilik kredisi verilsin 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.