Erdoğan: Yeni ekonomi kadromuzun birinci önceliği enflasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadelede rota değişikliği öncesi TİM'de yaptığı konuşmada seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla bu konuda ellerinin güçlendiğini söyledi.

Ekonomi 18 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Erdoğan 'Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yolu ile büyüme ekseninde hedeflerimize ilerleyeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 30. Olağan Genel Kurul’unda yaptığı konuşmada tüm dünya gibi Türkiye’nin de başını ağrıtan enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara düşüreceklerini söyledi.

Seçim belirsizliğinin de ortadan kalkmasıyla bu konuda ellerinin daha da güçlendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“Yeni ekonomi kadromuzun da birinci önceliğini bu mesele oluşturuyor. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yolu ile büyüme ekseninde hedeflerimize ilerleyeceğiz. Enerji yükünü, Karadeniz gazı, Gabar petrolü, Akkuyu nükleer santrali ve yenilenebilir kaynaklarla asgariye indireceğiz. Güçlü Türkiye yolunda, güçlü ihracatımızı rekordan rekora taşıyacağız.

Erdoğan'dan faizde 'nas'a son mesajı: Aynıyım ama artık kabullendikErdoğan’dan faizde ‘nas’a son mesajı: Aynıyım ama artık kabullendik

İhracatta bu yılki hedef 265 milyar dolar

Biz bugüne kadar hep kendimizle yarıştık. Çıtayı sürekli yukarı çıkardık. Geriye gidişe, durmaya, tahammülümüz yok. İhracattaki yükseliş olumludur ama Türkiye Yüzyılı vizyonu açısından yeterli değildir. İhracatımızı 265 milyar dolara, gelecek sene ise 285 milyar dolara ulaştırmak istiyoruz. 2028 için de hedefimiz 400 milyar dolar ve üstü.

Erdoğan, “Başımızı ağrıtan enflasyonu tekrar tek haneye düşüreceğiz, cari fazla yoluyla büyüme hedefimize devam edeceğiz. Yeni ekonomi kadromuzun da birinci önceliği, bu meselesinin çözümü oluşturuyor”.

‘İhracatçıları kader arkadaşım olarak gördüm’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracatın ve ihracatçıların ülkenin ekonomisine yaptıkları katkının çok iyi bilindiğini dile getirerek, “Bu anlayışla siyasi mücadelemiz boyunca ihracatçılarımızı hep yol ve dava, kader arkadaşlarım olarak gördüm. Hangi görevde olursak olalım sizlerin meseleleriyle yakından ilgilendik. Gönlümüzle birlikte kapımızı da sizlere ve temsilcilerimize hep açık tuttuk. İhracatçılarımızla farklı vesilelerle sık sık bir araya geldik, istişare ettik. Gündemimizdeki konuları samimiyetle ele aldık” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında bu yıl Eximbank’ın KOBİ’lere kredi hacim oranının yüzde 25,8’e yükseleceğini belirterek “İnşallah 2023 yılında 2 milyon sağlık turisti ve 3 milyar dolar ihracata hep birlikte şahit olacağız.”  dedi.

‘Koltuktan kalkmamak için diktatöre dönüştü’

Öte yandan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki “değişim” görüşmelerine de atıfta bulunarak, “Parti içi çekişmelerden, ‘baba-oğul’ arasında yaşanan taht kavgalarından bağımsız olarak Türkiye’nin yeni bir muhalefet anlayışına ihtiyacı var” diye konuştu. Erdoğan, istifa edip etmeyeceği tartışılan CHP lideri Kılıçdaroğlu için ise isim vermeden “Millete demokrasi vadedenlerin, iş koltuktan kalkmaya gelince bir gecede nasıl diktatör olduğu anlaşıldı” dedi.

Erdoğan'dan heykelini dikmek isteyen Özcan'a yanıt: Masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolululara yardım yapınErdoğan’dan heykelini dikmek isteyen Özcan’a yanıt: Masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolululara yardım yapın

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.